Haberler

Birincisi mükemmel filan değilsin!

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İkincisi sana yalan söylediler. Ama üzülme, sana söylenen yalanların tam listesi bu kitapta!

MİŞİSEL GELİŞİM

"Başaramayanlar, işlerini büyütemeyenler, bunalımdan çıkamayanlar, antidepresanla yaşayanlar, "Olmuyor, olmuyor, olmuyor!" diyenler, hepimiz buradayız öyle değil mi? Merak etmeyin, sizleri yalnız bırakmayacağım. Şöyle yaparsan böyle olurmuş, şu teknikle falanca çok başarılı olmuş, şu kitapla herkesin hayatı değişmişmiş… Hayır dostum, mişmişle muşmuşla işimiz yok bizim. Kişisel Gelişim, Mişisel Gelişim dinlemiyoruz! Bu kitapla Kişisel Gelişim kitaplarının, yaşam koçlarının, başarı sırlarının, beyin geliştirme tekniklerinin ve bilumum hurafenin gerçek yüzünü göreceksiniz... Unutma, mükemmel filan değilsin! İnsan, yaratılış itibariyle kusurları olan, hatalar yapan, başarısız da olabilen bir canlıdır."

Özellikle son yüzyılda kişisel gelişime daha da bir önem verdi insan. Kişisel gelişimini en üst seviyeye çıkarmak için çaba gösterirken önümüze çıkan kitaplar maalesef çoğu konuda hepimizin niyetini suiistimal etti. Herhangi bir somut başarı grafiği gösteremeyen, okurunu memnun edemeyen, sadece reklamlarla övülen kişisel gelişim kitaplarının yan etkilerini, yazar Hasan Uğur Gür, Mişisel Gelişim adını verdiği kitapla okuyucuya aktarıyor.
Yazar Hasan Uğur Gür, oldukça talep gören kişisel gelişim kitaplarının, günümüzde hem olumlu bir işlev gösteremediğini hem de birbirinin kopyası hâline geldiğini anlatırken, diğer yandan gelişimin doğal bir süreç olduğunu, uydurma tekniklerin de insan psikolojisini ve toplum yapısını bozduğunu vurguluyor.
Mişisel Gelişim kitabı, içeriğiyle genel insan psikolojisinin yapay kişisel gelişim teknikleriyle yönlendirilmesi sonucu ortaya çıkan yıkımın değerlendirmesini yaparak okurları uyarıyor: "Kendinizi seviyorsanız, kişisel gelişim kitaplarından uzak durun!"

Hasan Uğur Gür

24 Mayıs 1988 yılında Tekirdağ'da dünyaya geldi. İlkokula Tekirdağ'da başladı ve babasının tayini sebebiyle ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleştiler. Liseyi bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesine devam eden yazar, aynı dönemde yayıncılık sektöründe faaliyet göstermeye başladı. 2009 yılında "Ve Kişisel Bitişim", 2013 yılında "Şizofrenik Atraksiyonlar", 2016 yılında da "Ahşap Gökdelen" isimli kitapları yayınlandı. Kişisel gelişim konusunda eleştirileriyle tanınan yazar, çeşitli yayın organlarında kişisel gelişim kitaplarının yan etkilerinden söz ederek dikkat çekmiştir. "Şizofrenik Atraksiyonlar" ve "Ahşap Gökdelen" eserlerindeki farklı yazım üslubu da yazarı ön plana çıkarmıştır. Hâlihazırda farklı içeriklere sahip birçok yayın projesi bulunan yazar, nitelikli çalışmalar yapmaya gayret etmektedir.

Babası memur emeklisi, annesi ev hanımıdır. Evli ve bir çocuğu olan Hasan Uğur Gür, aynı zamanda bir kamu kurumda görev yapmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close