Haberler

Bileği Bükülmeyen Kardeşler

Güncelleme:

Bilek güreşinde dünya ikincisi olan Ömer Aydın ile Türkiye şampiyonu ablası Hanife Aydın'ın bileği bükülmüyor.

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan 7 çocuklu Abdullah-Raziye Aydın çiftinin 24 yaşındaki en küçük çocuğu bedensel engelli Ömer Aydın, 8 yıl önce başladığı bilek güreşi sporunda engelliler kategorisinde dünya ikinciliği, Avrupa şampiyonluğu ve Türkiye şampiyonlukları kazandı.

KARDEŞİNE ÖZENDİ

Yurt içi turnuvaların yanı sıra kendisinden yaş ve kiloca üstün Alman, Ukraynalı, Rus ve Bulgar rakiplerini kısa süren müsabakalarda yenip koleksiyonundaki madalya sayısını 19'a ulaştıran kardeşi Ömer'in başarısından esinlenen kendisi gibi engelli olan 34 yaşındaki ablası Hanife Aydın da 2 yıl önce başlayıp sadece evde antrenman yaptığı bilek güreşi sporunda önce 3 Türkiye ikinciliği, son olarak da 8 Mart'ta Ankara'da düzenlenen Türkiye şampiyonasında büyük bayanlar +80 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

HAZIRLIKLAR TAM GAZ SÜRÜYOR

Aynı turnuvada büyük erkeklerde +90 kiloda şampiyon olan kardeşi Ömer ile birlikte Azerbaycan'da düzenlenecek Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda mücadele edecek Türk Milli Takımı'na çağrılan Hanife Aydın, evlerinde gündelik işlerden arta kalan vakitlerinde kardeşiyle birlikte hazırlıklarını sürdürüyor. Birbirleriyle kıyasıya mücadele eden çocuklarına hakemlik yapan baba Abdullah Aydın, daha önce Türk bayrağını göndere çektiren oğlunun ardından kızının da aynı başarıyı göstereceğine inandığını söyledi.

"ENGELLERİ BAŞARIYI ENGELLEMEYECEK"

Çocuklarının engelli olmasının başarıya ulaşmalarını engellemeyeceğini düşünen baba Aydın, tek arzusunun ise evlatlarının geleceklerini güvence altına alacak kadrolu bir iş sahibi olması olduğunu belirtti.

"BİLEKLERİNİ BÜKEN YOK"

Ömer Aydın'ı 8 yıldır çalıştıran antrenörü Muammer Gümüş de, "Bu kardeşlerin bileğini büken yok. Genetik olarak çok güçlüler. Babaları da çok güçlü. Aynı şekilde ağabeyleri Ali Aydın'ın da Türkiye derecesi var" diye konuştu.

Bileği Bükülmeyen Kardeşler
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hanife Aydın Ömer Aydın Ali Aydın Türkiye

Sivas'ta 10 dakika arayla peş peşe 2 deprem

Türkiye beşik gibi! Sivas 10 dakika arayla iki kez sallandı

Rojin Kabaiş'in ölmeden önce internette yaptığı aramalar kafa karıştırdı

Ölmeden önce internette yaptığı aramalar kafa karıştırdı

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni İmralı'ya gidiyor

Yeğen Öcalan, İmralı yolcusu

Maliye ilk listeyi paylaştı! İşte Türkiye'nin vergi yüzsüzleri

Maliye ilk listeyi paylaştı! İşte Türkiye'nin vergi yüzsüzleri

title