Haberler

Bilecik'teki orman yangını büyüdü, 26 hektar alan kül oldu

Güncelleme:

Bilecik'te başlayan orman yangını kontrol altına alınamadı ve 26 hektarlık alan zarar gördü. Vali Kemal Kızılkaya helikopterle alanda inceleme yaptı.

Bilecik'teki orman yangını büyüdü, 26 hektar alan kül oldu

Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, helikopterle alanda inceleme yaptı

BİLECİK - Bilecik'te bugün öğleden sonra başlayan orman yangını kontrol altına alınamazken, rüzgarın etsiyle yanan alanın 26 hektar olduğu bildirildi.

Bilecik'in Yenipazar ilçesinde bağlı Yukarı Çaylı Köyü ile Bolu'nun Göynük ilçesi sınırında bugün öğleden sonra başlayan orman yangını halen kontrol altına alınamadı. Yangına karadan ve havadan müdahale edilirken, Bolu ve Adapazarı'ndan da takviye ekipler geldi. Bir ara kontrol altına alınan yangın, rüzgarın etsiyle yeniden büyürken, Vali Kemal Kızılkaya, Kaymakam Rümeysa Sena Kurt, Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek ve İl Jandarma Komutanı Muzaffer Sandal olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Kızılkaya ardından helikopter ile alanı havadan inceleyerek, "Bölgemizde çıkan orman yangınında 8 helikopter, 4 uçak, 50 arazöz, 10 iş makinesi, 300 personel görev alıyor. Yangın şu an 26 hektar bir alanda etkili olurken, havadan ve karadan müdahale devam etmektedir. Rabbim, Yukarı Çaylı Köyü'müzde yaşanan ve şu ana kadar 26 hektarlık alanda etkili olan orman yangınıyla orman kahramanlarımızın üstün gayreti sayesinde mücadelemiz devam etmektedir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kızılkaya Orman Yangını İnceleme Bilecik Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title