Haberler

Bel ve Boyun Fıtığına Ameliyatsız Tedavi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da bel ve boyun fıtığı hastaları 'Robotik' adı verilen cihaz sayesinde ameliyatsız tedavi ediliyor.

Konya'da bel ve boyun fıtığı hastaları 'Robotik' adı verilen cihaz sayesinde ameliyatsız tedavi ediliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, tedavinin bilgisayar gözetiminde yapıldığını belirterek, "Kişinin anatomisine ve fıtığın özelliklerine göre 3 boyutlu robotik uygulamayla yan etkisiz ve kısa sürede disklere binen yükü ve sinir basısını ortadan kaldırarak basınç azalmakta ve omurga normal sağlığına kavuşmaktadır" dedi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, bel ve boyun fıtığı hastalarını kendisine ait özel bir sağlıklı yaşam merkezinde tedavi ediyor. Tedavide kullanılan cihazın Amerika'dan getirildiğini belirten Portakal, şunları söyledi:

"Bazen bel ve boyun ağrısı istirahat edersiniz geçer. Bazen korseler takmak gerekir, bazen de bölgesel enjeksiyonlar yapmak gerekir. Bir de çok eski yöntemlerden ama yeni modernize edilmiş yeni yöntemler var özellikle dekompresyon yöntemi. Bu yöntem diske binen yükü azaltıyor, siniri baskıdan kurtarıyor. Analgic traksiyon dediğimiz bir yöntem de var. Bu tedavi yöntemi özellikle bel ve boyun fıtığını ameliyatsız olarak tedavi etme yolunda robotik yöntem olarak biliniyor. Bu yöntem de 5-10 seans fıtığın derecesine göre mazisine ve yerine göre tedaviye alıyoruz. Kaslarımızı öncelikle esnek hale getirmek, diske binen yükü ortadan kaldırmak ve siniri kurtarmak amacıyla yapılan bir yöntem. Yaklaşık 1 saat süren bir uygulama ve 5-10 seansta tedavi oluyor. Ameliyatsız robotik olarak kişiye yan etkisi olmadan, kişinin anatomisine fıtığın yerine göre uygulanan, yeni bir tedavi yöntemidir."

Fıtığın 4 derecesinin bulunduğunu hatırlatan Portakal, "Fıtığın derecesine göre, fizik tedaviler, robotik yöntemler ve cerrahi uygulamalar önerilir. Ancak bizim robotik uygulama dediğimiz bu ameliyatsız yöntem de istatistikler gösteriyor ki yüzde 90 ila 96 hastada ameliyatsız yöntemle güzel sonuçlara ulaşılmakta" dedi.

BEL ÇEKME GİBİ YÖNTEMLER RİSKLİ

Bel çekme gibi ilkel yöntemlere başvurup sakat kalan ve felç geçiren hastaların olduğunu söyleyen Dr. Mehmet Portakal, "Ne yazıktır ki, her yerde görüyoruz 'bel çekilir' gibi reklamları. Ancak fıtık sinir baskısı, damar baskısı, yumuşak dokular ve kemiklerle ilgili çok değişik patolojilerden problemlerden kaynaklanabildiği için bu ağrılar, O bölgenin anatomisine göre hareket etmek, özellikle sinir gibi damar gibi hayati organları koruyarak hareket etmek gerekiyor. Bazen yüzeysel kaslardaki gerginliği gidermek için yapılan hareketler, sizin küçücük bir ağrınızın sonrasında çıkacak günlük yaşamınızı etkileyen yürüme bozukluğu gibi başka problemlerle bize hastalar gelebiliyor. O yüzden bu iş gerçekten anatomiyi bilen, fizyolojisini bilen, oradaki fıtığın derecesine göre sizin için uygulanan egzersiz hareketleri bilen, sağlık personeli aracılığıyla yapılması önemli. Çünkü o şekilde bel çekilir gibi reklamlara uyarak tedaviye kalkışan ve sonrasında yürüme bozukluğu ya da bacağında felç gibi durumlarla karşılaşan hastalar bize geliyor. Sonra da biz onların iyileşmesi için gayret gösteriyoruz" diye konuştu. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close