Haberler

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AA'nın 'Yılın Kareleri' oylamasına katıldı

Güncelleme:

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Anadolu Ajansı'nın (AA) gözünden 2023'e damga vuran olaylara ilişkin fotoğrafların yer aldığı 'Yılın Kareleri' oylamasına katıldı. Bayraktar, ziyaret sırasında AA muhabirlerinin geçen yıl boyunca yurt içi ve dışında çektiği fotoğrafları inceledi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2023'e damga vuran olaylara ilişkin fotoğrafların yer aldığı "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı.

AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Karagöz ile bir araya gelen Bayraktar, ziyaret sırasında AA muhabirlerinin geçen yıl boyunca yurt içi ve dışında çektiği fotoğrafları inceledi.

"Gazze için insanlığa büyük sorumluluk düşüyor"

Bayraktar, "Gazze: Kanıt" kategorisinde tercihini Ali Jadallah'ın "Son Sığınak" isimli fotoğrafından yana kullandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yarattığı yıkıma ve bölgedeki insanlık dramına dikkati çeken Bayraktar, bölgedeki gazetecilerin çok zor şartlar altında önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti. Bayraktar, "Dünyada canavarca gerçekleşen soykırım ve katliamlar yaşanıyor. Şimdi bebeklerin dahi katledildiği bir dünyadayız. Kimse kendini emniyette sayamaz. İnsanlık tarihinin hafızasına utançla geçecek trajedilerden birini yaşıyoruz. Dolayısıyla, yaşadığımız bu dönemde tüm insanlığa büyük bir sorumluluk düşüyor." dedi.

Dolunay ve AKINCI

Selçuk Bayraktar, "Haber" kategorisinde Ali Atmaca'nın çektiği "İstikbal Göklerde" isimli Bayraktar AKINCI TİHA ve SOLOTÜRK'ün TEKNOFEST 2023'te yaptığı yakın kol uçuşunun görüntüsünü ve Osmancan Gürdoğan'ın Bayraktar AKINCI TİHA'nın "Süper Ay" ile birlikte görüntülendiği "Dolunay ve AKINCI" başlıklı fotoğrafı seçti. Bayraktar, bu iki fotoğrafın yanı sıra Muhammed Enes Yıldırım'ın Cumhuriyet'in 100. yılında İstanbul Boğazı'ndan geçen TCG Anadolu gemisini görüntülediği "Boğaz'da Bir Dev" adlı çalışmasına oy verdi.

Yıkımdan umuda

"Deprem: Umut" kategorisinde Halil Fidan'ın "İçimdeki Çocuk" başlığı altındaki fotoğrafını seçen Bayraktar, doğal afetlerin yarattığı yıkım ve umut arasındaki hassas dengeye dikkati çekti. Bayraktar, "Çevre-Yaşam" kategorisinde İsa Terli'nin "Boğazın Şahitliği" başlıklı çalışmasını ve "Spor" kategorisinde Fatemeh Bahrami'nin "Engel Tanımayan" isimli fotoğrafını tercih etti.

AA muhabirlerinin çalışmalarını zor şartlar altında gerçekleştirdiklerini dile getiren Bayraktar, çekilen fotoğrafların sanatsal ve tarihsel açıdan büyük bir değer taşıdığını ve insanlık tarihindeki önemli olayları yansıttığını vurguladı. Bayraktar, "İnsanoğlu, hakikate meftun ve hep hakikatin mükemmelliğinin peşinde. Fotoğraf sanatı, hakikate ulaşma çabasının dışa vurumudur. Bazen bir fotoğraf bin kelimeye bedeldir. Her bir fotoğraf, kendi içinde muhteşem ve anlamlı birer sanat eseridir. Ustaca çekilmiş bir fotoğraf, sadece bir anı yansıtmakla kalmaz; hakikati yansıtarak dünyanın ve tarihin akışını değiştirebilir. Bu güçlü sanat, zamanımızın en büyük trajedilerini ve umutlarını bizlere aktarıyor. Bu nedenle, zorlu koşullar altında çalışan tüm gazetecilere derin bir minnettarlık duyuyorum. 2023 yılına damga vuran çalışmaları, bizlerle ve insanlıkla paylaştıkları için şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Selçuk Bayraktar Anadolu Ajansı Selçuk Deprem Teknoloji Spor Güncel Haberler

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu?
Öldürdüğü babasının cenazesinde gözyaşı döküp taziyeleri kabul etmiş

Öldürdüğü babasının cenazesinde gözyaşı döküp taziyeleri kabul etmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title