Haberler

Başkan Ekinci Güllüoğlu Tesislerinin Açılışına Katıldı

Güncelleme:

Baklavacı Güllüoğlu'nun Şanlıurfa 2. Organize Sanayisi Bölgesinde hizmete sumuş olduğu Süt ve Hayvancılık Entegre Tesislerinin açılışına katılarak tesisleri gezdi.

Eyyübiye Belediye Başkan Mehmet Ekinci, Türk baklavasının en önemli temsilcilerinden biri olan Baklavacı Güllüoğlu'nun Şanlıurfa 2. Organize Sanayisi Bölgesinde hizmete sumuş olduğu Süt ve Hayvancılık Entegre Tesislerinin açılışına katılarak tesisleri gezdi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin, İl Koordinatörlüğünü yapmış olduğu dönemde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'dan (TKDK) almış olduğu hibeden yararlanarak açılışı yapılan Güllüoğlu Süt ve Hayvancılık Entegre İşletmesinin açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Güllüoğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nejat Güllü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Şanlıurfa İl Müdürü Necip Özgökçe, TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin ve çok sayıda katılımcı katıldı.

Şanlıurfa 2. Organize Bölgesinde hizmet vermeye başlayan Güllüoğlu Baklavacılık Süt ve Hayvancılık Entegre Tesislerinin açılışında bir konuşma yapan Güllüoğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nejat Güllü, "Firmalarının 142 yıldır baklavacılık yaptığını anımsatarak,"Baklava denince akla ilk gelen onun hammaddesi olan Urfa sadeyağıdır. Baklavanın olmazsa olmazımız olan Urfa sadeyağını yıllardır Urfa'dan temin etmekteydik. Daima kalite peşinde koştuğumuz için, daha iyisinin peşindeyiz ve bugün Urfa sadeyağının imalatı için Şanlıurfa'dayız ve bu tesisi buraya kurduk ve TİGEM'in desteği ile oradan alacağımız koyun sütü ile biz bunu başardık. Şuanda Türkiye'nin en iyi sadeyağını biz burada üretiyoruz." şeklinde konuştu.

Tesisin Şanlıurfa'da açılması için büyük çaba sarf eden ve TKDK İl Koordinatörü görevini yürütürken sağlamış olduğu hibeyle tesisin Şanlıurfa'da kurulmasına öncülük eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci açılış konuşmasında şunları ifade etti.

"Şanlıurfa özellikle son zamanlarda büyüyerek gelişiyor ve bu gelişme ve büyümeyle birlikte potansiyeli olan Şanlıurfa daha güzel yerlere gelecektir.

Urfa sadeyağının merkezi olan ve Tek Tek Dağlarında özellikle küçük baş hayvanlardan elde edilen ve yağların işletilmesi ile ilgili olarak gerek Tarımsal Kalkınma ve gerekse Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının destekleri ile yeni tesislerin açılmasını bekliyoruz.

Bugün burada açılan tesiste elde edilen Urfa sadeyağı ile daha güzel olacak çünkü baklavanın tadı Urfa Sadeyağından geliyor madem sadeyağından geliyor madem Dünya'ya açılan bir firmasınız o zaman buradaki potansiyeli hep birlikte harekete geçirmemiz lazım bu anlamda bizler ve Sayın Valimiz, gerekse Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarla STK'larla bu tarz yatırım yapan yatırımcılarımızın yanında olmamız gerektiğini ifade eden Başkan Ekinci sözlerine şöyle devam etti.

"Yatırım yapmak isteyenlere gerek arsa desteği konusunda gerek diğer destekler konusunda yardım yapacağız. Tabii burada kalifiyeli eleman yetiştirme konusunda sorunlar var, biz arkadaşlarımızla birlikte bir ekip oluşturduk ve Eyyübiye Belediyesi olarak inşallah bu gibi işletmelerimizi gezerek hangi alanda, hangi elemana ihtiyaç varsa yine kamu kurum ve kuruluşlularımızın destekleri ile birlikte kurslar açarak ara elaman ihtiyacına karşılığı konusunda destek vereceğiz.

Ben bu tesisin buraya açılmasında ilk yaptığımız görüşmelerde ilk andan itibaren bize gösterdiği yakın ilgiden dolayı Nejat Bey'e ve yine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız yetkililerine çok teşekkür ediyorum dedi.

Daha sonra tesisin Şanlıurfa'ya kazandırılmasında emeği geçenlere başta Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci olmak üzere diğer katkı sağlayanlara plaket takdim edildi.

Açılış konuşmasını yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve beraberindekiler daha sonra tesisleri gezerek yetkililerden bilgi aldılar…

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kutbettin Arzu Sabri Ertekin Güllüoğlu Ekinci Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title