Haberler

Başkan Bozkuş, Basın Toplantısı Düzenledi

Güncelleme:

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, son günlerde belediye hakkında yapılan yanlı ve karalayıcı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek tepki gösterdi.

Kars'ta bazı haber sitelerinde yayımlanan 'Belediye Afganlıları Çalıştırıyor' başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını, belediye Afganlılarının çalışmasının söz konusu olmayacağını, refüjlerde yapılan çalışmaların belediye ile alakalı olmadığını ve belediyeyi ilgilendirmediğini kaydetti.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, makamında düzenlediği basın toplantısına refüjlerin bakımını alan ilgili firmanın sorumlusu Erol Üstebay'da katıldı.

Başkan Bozkuş, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada; "Burada tamamen belediyemize, şahsımıza olan bir sataşma söz konusu bu tür şeyler doğru değil. Kars'ta hiç kimse başını kuma sokmasın. Kimin neresinin dışarıda olduğunu herkes çok iyi biliyor" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ; "Tabi burası sonuçta çok büyük bir kent değil. Kendi ölçülerinde küçük bir kent, yani insanlar hangi kurumun nerede ne işler yaptığını, ne tür çalışmalar yaptığını, çok net olarak biliyor. Burada ilgili firmamızın yaptığı çalışmayı da dikkate alarak Kars Belediyesi sanki yani kendi sorunlarını, kendi çalıştırdığı personelle çözemiyor. Mülteci niteliğinde ülkemize gelmiş sığınmış olan insanları işte karın tokluğunu bir şekilde çalıştırdığını ifade ediyorlar. Burada aynı zamanda 470 kişin de diğer kamu kuruluşlarına gittiğini ifade etmişler. Biz 470 kişi değil, 296 kişi gönderdik. Onunda altını çizmek istiyorum. Yasalar çerçevesinde bugüne kadar bütün işlerimizi yaptık. Mevzuatın hiçbir şekilde dışına çıkmadık. 296 kişiye 6111 sayılı yasaya göre gönderdik. Bu sadece Kars Belediyesi'nin yapmış olduğu bir uygulama değil. Tüm belediyelerin yapmış olduğu uygulamadır. Bizde norm kadro fazlası olan 304 kişiden 296 tane personelimizi diğer kamu kurum ve kuruluşlara gönderdik. Çok şükür geri kalan işlerimizi de şirketimiz üzerinden almış olduğumuz işçilerle yapıyoruz.

Temizliği olsun parkların, caddelerin temizliği, sokakların temizliği, çöplerin alınması, refüjlerin tekrardan yapılması, ağaçların dikilmesi biz kendi üzerimize düşen görev ve yetki alanlarımızda bütün sorumluluklarımızı kendi personelimizle yerine getiriyoruz. Başka birisinin şu veya bu şekilde yaptığı işlere sahip çıkararak, kendimize mal ederek şehrin sorunlarını çözmeye çalışmıyoruz" diye konuştu.

Bizim yapmış olduğumuz yatırımlar ortada. Elimizdeki projeler ortada, yaptığımız her işi de kanuni çerçeveler içerisinde çözüyoruz ve yapmaya çalışıyoruz. Burada tamamen belediyemize, şahsımıza olan bir sataşma söz konusu bu tür şeyler doğru değil. Kars'ta hiç kimse başını kuma sokmasın. Kimin kıçının dışarıda olduğunu herkes çok iyi biliyor diye Başkan Bozkuş, daha sonra özetle şunları söyledi:

"Onun için biz şunu ifade ediyoruz. Olabilir bir hata olmuştur, yanlış olmuştur. Gidip müteahhit firmadan sorulabilir, belediyeden sorulabilir. Ya böyle bir şey var doğrumu? Değil mi? Orada düşünün kü, sıradan insanlar çocukları da gitmiş ot toplayabilir, çiçekleri koparabilir atabilir, yani bunu belediye mi yaptırıyor? Böyle bir ley olmaz. Veya firma mı yaptırıyor yok. Böyle bir şey onun için biz bugüne kadar gönderdiğimiz personel 470 değil, altını çiziyorum 296'tıdır. Bu bir, ikincisi yapmış olduğumuz her işi de mevzuat çerçevesi içerisinde yapıyoruz. Dolayısıyla basın özgürlüğü olduğu kadar da, basın ahlakı vardır. Yani ahlaksızca hareket etmenin kimseye faydası yoktur. Bunun altını çizmek istiyorum. Bunu vurgulamak istiyorum. Biz bunu yasal boyutta da ilgili mahkemeye götüreceğiz. Belediyenin çalıştırdığı bir personel veya işçi değil. Belediye hiçbir şekilde kanuni mevzuatın dışında personel çalıştıramaz. Niye? Suçtur! Bunu biz kendimiz söylüyoruz. Söz konusu şahıslar çalıştığı takdirde bunların sigortası yapılacak. Sigorta kurumuna SGK'ya bildireceksiniz. Ve bunların primleri ödenecek. Maaşları ödenecek. Çünkü bir noktada belediyenin şirketi dahi olsa belediyenin personeli görünüyor. Ve siz yaşı tutmayan çocukları nasıl çalıştıracaksınız? Nasıl onlara ücret ödeyeceksiniz ve ne adı altında ödeme yapacaksınız? Böyle bir şey olur mu? Burası bir resmi kurum, kamu kuruluşu Nevzat Bozkuş'un babasının yeri değil! Hanı da değil! 5393 sayılı belediyeler kanuna göre kurulmuş kamu kuruluşudur. 5393 sayılı kanuna göre de görevlerini yerine getirir. Bu kanunun dışına çıkamaz. Hiçbir şekilde belediye başkanı değil, kim olursa olsun. Biz kanunlara saygılıyız çünkü kamudan gelmişiz. Bu güne kadar kamuda yaptığımız işler kanunlar çerçevesinde olmuştur. 5'nci yıla girdik. 5 yılda da yüzümüz açık anlımız ak. Bu şekilde de işimize devam ediyoruz."

Karayolları Bölge Müdürlüğü adına refüjlerde temizlik çalışması yaptıran ilgili firma sorumlusu Erol Üstebay'da yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, yaptıkların işin belediye ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını belirtti.

Firma sorumlusu Erol Üstebay; "yapılan haberler asılsız haberler. Bunu belirteyim. Bizim orta refüjü belediye bir kere yapmıyor. Orta refüj düzenlemesini ben kendim yapıyorum. Firma olarak biz yapıyoruz. Orta refüjde de çocuk çalıştırmadık. Çok gülünç bir olay. Resimde çocuğun ot toplaması çalışması anlamına gelmiyor. Annesinin yanına gelmiş çocuk. Geldiği aynı günde işi sonlandırmışız göndermişiz. Konu bundan ibarettir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kars Belediyesi Nevzat Bozkuş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title