Haberler

Başkan Biden, Helene Kasırgası'nın Etkilediği Eyaletleri Ziyaret Etti

Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden, Helene Kasırgası sonrası South Carolina ve North Carolina'yı ziyaret ederek, bölgenin yeniden inşası için hızlı destek sözü verdi. Biden, 1000 askerin derhal gönderileceğini ve federal kaynakların sağlanacağını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Helene Kasırgası'nın en fazla etkilediği eyaletlerden North Carolina ile South Carolina'yı ziyaret ederek bölgeleri en kısa zamanda ayağa kaldırma sözü verdi.

ABD Başkanı Biden, ülkenin güneydoğu bölgelerini etkileyen ve büyük hasara neden olan Helene Kasırgası'nın ardından iki eyalette temas ve incelemelerde bulundu.

Toplam 70'den fazla kişinin hayatını kaybettiği South Carolina ile North Carolina'daki temaslarında yerinde incelemeler yapan Biden, tüm federal ve eyalet güçleri ile Amerika halkının kasırganın vurduğu yerlerde bulunan Amerikalılarla birlikte olduğunu belirtti.

Bölgeye 1000 askerin derhal gönderilmesi talimatını verdiğini ve bütçeden gereken tüm desteğin hızlı bir şekilde aktarılacağını vurgulayan Biden, felaketten etkilenen bölgeleri en hızlı şekilde yeniden ayağa kaldırma sözü verdi.

ABD Başkanı Biden ayrıca, 3 Ekim Perşembe günü kasırgadan etkilenen diğer eyaletlerden Georgia ile Florida'yı da ziyaret edecek.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise kasırgadan etkilenen Georgia'da temas ve incelemelerde bulundu.

Helene Kasırgası

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Helene Kasırgası'nın Florida eyaletinin kuzeybatı kıyılarını yaklaşık 225 kilometre hızla vurduğunu açıklamıştı. Kasırga kısa sürede Georgia, Virginia, South Carolina, North Carolina ve Tennessee'yi de etkisi altına almıştı.

En az 180 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen kasırganın ilk vurduğu yer olan Florida'da 1,2 milyonu aşkın, Georgia'da 1 milyon, South Carolina'da 1,3 milyon ve North Carolina'da da 600 bin ev ve iş yerinde elektrik kesintisi olmuştu.

Başkan Biden, Florida ve North Carolina'da "afet durumu" ilan ederek, kasırgadan olumsuz etkilenenler için "federal yardım" talimatı vermişti.

Kaynak: AA / Hakan Çopur - Güncel

Hava Durumu Doğal Afet Joe Biden Carolina Politika Güvenlik Güncel Dünya

İsrail bir kez daha vurduğu Beyrut'ta tıp merkezini bombaladı

İsrail'den Beyrut'un merkezine hava saldırısı

İsrail Kabinesinden 'İran' kararı

İsrail kabinesi karar verdi! İran bu gece vuruluyor mu?

CHP lideri Özel'den İmamoğlu çıkışı: Bence siyasi yasak istinafta onaylanacak

CHP liderinden dikkat çeken İmamoğlu çıkışı: Bence onaylanacak

Bahçeli'den Davutoğlu'na: Zat-ı alinizin bu dönemde çok önemli birikiminize ihtiyacı var.

Bahçeli, bu kez Davutoğlu ile şaşırttı: Size ihtiyaç var

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title