Haberler

Başbakan Davutoğlu, Akil İnsanlar Heyeti ile Buluştu

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Kurt: "Toplantıda, kararlılığı gördük, umudu gördük, cesareti gördük, yapılan işe vukufiyeti gördük" "Dört başı mamur şekilde sayın Başbakanımız bütün sorulara, bütün beklentilere, her türlü eğilimin, o konu, bu konuya ilişkin sorularına cevaplar verdi.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Abdurrahman Kurt, "Toplantıda, kararlılığı gördük, umudu gördük, cesareti gördük, yapılan işe vukufiyeti gördük" dedi.

Kurt, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanların Akil İnsanlar Heyeti üyeleriyle Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde yaptığı toplantının ardından, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Abdurrahman Kurt, bir gazetecinin "Sizin bu toplantı sonunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan edindiğiniz izlenim ne oldu?" sorusunu, "Toplantıda, kararlılığı gördük, umudu gördük, cesareti gördük, yapılan işe vukufiyeti gördük. Yani onu söylemek lazım" şeklinde cevapladı.

Çözüm sürecine ilişkin hükümette ciddi bir kararlılığın varlığına vurgu yapan Kurt, şöyle devam etti:

"Bunun altını net bir şekilde çiziyorlar. Ancak özellikle oluşan kamu güvenliği ve asayiş problemlerine ilişkin karşılıklı beklentiler, öbür tarafa ait yükümlülükler var. Bunun altı çizildi özellikle. Sürecin yürüdüğünü, devam ettiğini ancak bu süreç içerisinde özellikle kamu güvenliğine ilişkin, işte son Kobani provokasyonları üzerinden yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmamasına ilişkin, bölgede diğer farklı unsurların, Kürt siyasetinin daha demokratikleşebilmesine ilişkin, kapatılmış alanların açılmasına ilişkin bir beklenti var."

HDP'nin özeleştiri mekanizması işlettiğini gördüklerini, bunun umutları arttırdığını ifade eden Kurt, "Çok detaylı şeyler konuşuldu açıkçası. Yaklaşık 9-10 saatlik bir toplantı, dört başı mamur şekilde sayın Başbakanımız bütün sorulara, bütün beklentilere, her türlü eğilimin, o konu, bu konuya ilişkin sorularına cevaplar verdi. Herkes bu anlamda salondan çıkarken tatmin olmuş bir şekilde çıktı" değerlendirmesinde bulundu.

Abdurrahman Kurt, bundan sonraki süreçte Akil İnsanlar Heyeti'nin rolüne ilişkin, "Özellikle üçüncü göz diye bir ifade var. Yani bir gözlem heyetleri, tespit heyetleri ama bunlar şu aşamada öncelikle kamu güvenliğinin sağlanmasına bağlı" dedi.

Bölgede özellikle toplumsal karşılaşmaları gerektirmeyecek, devletin hukuk devleti olarak yansımasının ortada görünmesi gerektiğini savunan Kurt, "Bu boyutuyla özellikle örgüte yakın grupların diğer toplumsal kesimlere yaptıkları baskılardan arındırılması gerekiyor. Bunlar saha temizliği yapıldıktan sonra zaten yürüyen bir süreç. İhtiyaca göre bu tür komisyonlar değerlendiriliyor" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Dolmabahçe Sarayı Abdurrahman Kurt Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Bakmadan Geçme

YKS NE ZAMAN AÇIKLANACAK? TYT-AYT sınav sonucu ne zaman? YKS sonuç sorgulama ekranı! SÜPER LİG TRASFER DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? 2024-2025 transfer sezonu ne zaman? Teşrik tekbiri nedir? Teşrik tekbiri kaç defa getirilir? Teşrik tekbirinin anlamı nedir? KURBAN BAYRAMI BANKALAR AÇIK MI? Kurban Bayramı tatilinde bankalar çalışıyor mu? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250
Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title