Haberler

Baraj Suyuna Halaylı Karşılama

Güncelleme:

Kars'ta 150 milyon liraya yaptırılan Bayburt Barajı'ndan şehir merkezine getirilen içme suyu halaylar çekerek karşıladı.

Kars'ın Selim ilçesinde 150 milyon liraya yaptırılan Bayburt Barajı'ndan şehir merkezine getirilen içme suyunu, il protokolui davul-zurna eşliğinde halaylar çekerek karşıladı.

Ramazan ayından önce halkı sağlıklı suya kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Kars Belediye Başkan Ak Partili Nevzat Bozkuş, Bu su Kars'ın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak dedi. Devlet Su İşleri (DSİ) sosyal tesislerinde bir araya gelen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar Kaleiçi Mahallesindeki Su Arıtma Tesislerine gittiler. Burada Bayburt Barajı'ndan gelen suyun hangi merhalelerden geçtiği, nasıl arıtıldığı gösterildikten sonra vana açıldı.

Akan sudan ilk olarak Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve daha sonra davetliler içtiler. Suyun akışını izlemek için tören alanına gelenler, havanın sıcak olması nedeniyle buz gibi akan suda yıkanarak serinlediler Halka verdikleri sözü tuttuklarını vurgulayan Başkan Nevzat Bozkuş, Kars'ın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak barajı hayatiyete geçirmenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Kars için önemli bir gün yaşandığını ifade eden Başkan Bozkuş, Kars halkının yıllardan beri beklediği su özlemi sona erdi. Şu anda çok şükür depoya kadar su geldi. Tahliye vanası açılarak şehre suyu verildi.

Halka 24 saat akan, içilebilir ve sağlık yönünde hiçbir sorun olmayan suyu vermenin grurunu yaşıyoruz. Belediyenin iki kimyageri, bir makine mühendisi ile çevre mühendisi, DSİ yetkilileri ile birlikte günlerce test yaptılar. Bu güne kadar Kars halkı mevcut kaynaktan ve kuyulardan gelen ve hiçbir şekilde arıtmadan ve kimyasal bir laboratuardan geçmeden verilen suyu içiyordu. Ancak belli noktalarda zaman zaman sağlık müdürlüğü suyu analiz ederdi. Ama bu tesisimizde her parametrede nerede bir sıkıntı olursa anında müdahale edilecek diye konuştu

Vananın açılarak şehre su verilmesinin ardından protokol ve davetliler davul-zurna eşliğinde halay çekdi. Törene katılan halk ozanları suyla ilgili değişler seslendirdi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevzat Bozkuş Ak Parti Bayburt Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title