Haberler

Enerji Bakanı Yıldız: Doğalgazda İndirim Söz Konusu Değil

Güncelleme:

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgazda indirimin söz konusu olmadığını söyledi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, doğalgazda indirimin düşünmediklerini ifade ederek "Bunu vatandaşımızla da her zaman paylaşıyoruz. Tam tersi şu anda maliyetlerimiz arttı, biz direniyoruz." dedi.

"DOĞALGAZDA İNDİRİM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kars Valisi Eyüp Tepe ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'u makamlarında ziyaret etti. Bakan Yıldız'a ziyaretlerinde AK Parti milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç ve partililer eşlik etti. Bakan Yıldız, valilik ziyaretinde Baltık mimarisiyle yapılmış tarihi valilik binasından etkilendiğini belirtti. Valilik Özel Defteri'ni de imzalayan Yıldız, gazetecilerin doğalgazda indirim olup olmayacağı sorusuna, "Doğalgazla alakalı herhangi bir sübvansiyon ve indirim yapmamız söz konusu değil. Bunu vatandaşımızla da her zaman paylaşıyoruz. Tam tersi şu anda maliyetlerimiz arttı, biz direniyoruz" yanıtın verdi.

"VALİLİK KÖMÜRÜ İADE ETMELİ"

Kars'ın tarihi ve kültürel varlıklarıyla beraber zenginliği olan bir yer olduğunu söyleyen Yıldız, ailesiyle Kars'a gelmeyi düşündüğünü belirtti. Yıldız, bir gazetecinin vatandaşa dağıtılan kömürlerin kalorisinin düşük olduğu yönünde iddiaları hatırlatması üzerine, kalori ve kükürt değerleri uymayan kömürlerin valilik tarafından iade edilmesi gerektiğini kaydetti.

"VATANDAŞA KÖMÜRÜN PARASINI VERMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Valilerin, vali yardımcılarının ve kaymakamların uygun olmayan kömürleri geri göndermesi gerektiğini, bunların vatandaşlara kullandırılmaması gerektiğini vurgulayan Yıldız, vatandaşa doğalgaz veya kömürün parasını vermelerinin söz konusu olmadığını, böyle bir hazine yapısının da bulunmadığını ifade etti.

"TALİMAT BAŞBAKAN'DAN GELİYOR"

Yaklaşık 2 milyon aileye dağıtılan kömürün yaklaşık maliyetinin 465 milyon lira olduğunu aktaran Bakan Yıldız, "Hazine bunu Sayın Başbakanımızın talimatıyla dağıtıyor. Nasıl dağıtıyor, kömür olarak dağıtıyor. Orada istihdamı var, kömürü var. Biz kalkıp da bu parayı böylesine dağıtamayız. Türkiye'nin kaynakları kullanılıyor burada. Arkadaşlarımız hesaplamalar yaptılar. Bu yıl inşallah Bakanlar Kurulu kararı alınmış durumda. 2014 yılı dağıtımına Temmuz ve Ağustos aylarında başlayacağız. Kaymakamlıklarımız ve valiliklerimiz yerlerini ayarlayacaklar. Kömürün sevkıyatı 4 ay sürüyor" diye konuştu.

BAŞKAN'DAN BAKAN'A BRİFİNG

Vali Eyüp Tepe, Bakan Taner Yıldız'a plaket verdi. Valilikten ayrılan Bakan Yıldız, buradan Belediye Başkanlığı'na geçti. Bakan Yıldız'ı Başkan Nevzat Bozkuş karşıladı. Başkan Bozkuş, Bakan Yıldız'a 5 yıllık belediye çalışmalarıyla ilgili brifing vererek, yapılan çalışmaları slayt gösterisi eşliğinde anlattı. Daha sonra Başkan Nevzat Bozkuş, Yıldız'a günün anısına plaket ve Kafkas halısı hediye etti. Bakan Yıldız, Kars'tan ayrılarak karayolu ile Ardahan'a geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nevzat Bozkuş Taner Yıldız Eyüp Tepe Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title