Haberler

Erdoğan'ın restinin ardından bakanlık harekete geçti! CHP'li belediyelerden prim borçları tahsil edilecek

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Belediyelerin borç tahsiline başlanacak" açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Işıkhan, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği için istihdamı artırmak, kayıt dışı istihdamla mücadele etmek ve prim borçlarını tahsil etmek gerektiğini belirterek, belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımları atmaya kararlı olduklarını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği doğrultuda belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımları atmaya kararlıyız." dedi.

AK Parti'nin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li belediyelere seslenerek "Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok" sözlerini kullandı.

"GEREKEN TÜM ADIMLARI ATMAYA KARARLIYIZ"

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, SGK tarafından 16 milyon emeklinin aylıklarının ödenmesi ile 85 milyon vatandaşın sağlık, tedavi ve ilaç harcamalarının karşılanmasında en önemli gelir kaynağının sigorta primleri olduğunu belirterek Erdoğan'ın açıklamasına destek verdi.

Işıkhan "Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliği için istihdamı artırmak, kayıt dışı istihdamla mücadele etmek ve prim borçlarını tahsil etmek durumundayız. Bu noktada çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yerel seçimlerden önce özellikle CHP'li belediyelerin prim borçlarının had safhaya ulaştığını verilerle açıklamış ve tüm belediyelere prim borçlarının ödenmesi yönünde çağrı yapmıştık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği doğrultuda belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımları atmaya kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Işıkhan Güncel

Fitch'in Türkiye kararına Bakan Şimşek'ten ilk yorum: 2024'te bunu yapan tek ülkeyiz

Fıtch'in Türkiye kararına Bakan Şimşek'ten ilk yorum

Anket sonuçlarını paylaşan Özel, erken seçim çağrısını yineledi: Dört yıl daha devam etme gücü kalmamıştır

Anket sonuçlarını paylaşan Özel, erken seçim çağrısını yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 16 kişinin mal varlığı donduruldu

Erdoğan'ın imzasıyla 16 kişinin mal varlığı donduruldu! İşte o isimler

Sezgin Baran Korkmaz'dan çok konuşulacak Soylu iddiası: Milyonlarca dolarlık alacağımı sildirtti

Sezgin Baran Korkmaz'dan çok konuşulacak Soylu iddiası

500

Yorumlar (64)

bekir yapici:

bu haksiz yersiz ve intikam kokan karar dürüst ve ahlakli ak partiye oy verenleri bile rahatsiz etti,karar muhalefeti zor duruma düsürmez tersine belediyeye degil halkina ceza kesen ak partinin cöküsünü hizlandirir.

575
200
yanıtYanıtla
Yusuf Yıldırım:

herkes prim borcunu öderken belediyelerin prim borcunu ödememesi ahlaki mi? Belediyeler önce devlete olan borcunu ödemek zorunda. iktidara geldiklerinde asgarî ücretin altında emekli maaşı olmayacak diyen chp kendi belediyelerinde prim borcu ödemiyor. devlet neyle verecek emekliye asgarî ücreti?

yanıt207
yanıt292
şahabettin Ayyıldız:

Yusuf yıldırım saldırır gibi yorum yapıyorsun ama herkes her şeyi biliyor bence kendini fazla yorma 20 yıllık borcu bana yan baktı diye alamazsın

yanıt273
yanıt105
VEFA:

İktidar olanaklarıyla, belediyelerin kaynaklarını keserek aslında belediyeleri değil vatandaşı ezeceksiniz. Belediyeler vatandaşa hizmet götüremediğinde çok güzel ve geçerli bir mazeretleri olacak. Siz zannetmeyin ki vatandaş bunun faturasını muhalefete keser. Vatandaşın aklı da zihni de açıldı. İzleyin de görün!...

429
114
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bu saatten sonra isterse içinde kanatlanmış melekler olsun a harfiyle başlayan hiç bir partiye kıyamete kadar oy vermeyeceğim

yanıt232
yanıt79
Yusuf Yıldırım:

Kimse kusura bakmasın, vatandaş prim borcunu oduyorsa belediyeler de prim borcunu ödeyecek. ödemeyene icra gidecek.

yanıt119
yanıt241
Hasan Turk:

Dusmana gerek varmi bunlar varken 23 yildir akliniz nerdeydi.hem.kaynaklari kestiniz hem borclari istiyorsunuz .

346
89
yanıtYanıtla
Spartacüs MartinLuther:

Bunlar dindar ha yer içer hesabı başkasına kitler

yanıt141
yanıt46
Vatandaşın biri:

Eski Akp’li belediyelerin borçlarını da Akp’den tahsil edersiniz artık.

378
48
yanıtYanıtla
Bayram Babasız:

Nedir bu siyaset kininiz. Bırakın artık o parti bu parti diye. O zaman ak partili belediyelerden de toplayın. Kaç tane ak partili belediye yatirmamis onları da açıklayın hepsini tahsil edin. Bu vatandaşı ezme politikasından vazgeçin artık.

310
38
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title