Haberler

Bakan Eroğlu Kars'ta

Güncelleme:

Ağrı ve Ardahan ziyaretlerinin ardından Kars'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu: Herkesin su borcunu ödemesi gerektiğini söyledi.

Ağrı ve Ardahan ziyaretlerinin ardından karayolu ile Kars'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Belediye Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı açıklamada, herkesin su borcunu ödemesi gerektiğini söyledi.

Bakan Eroğlu, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Vali Vekili Murat Demirci, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk ile birlikte Kars Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un yapılan hizmetler, hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili sunum yaptı. Başkan Bozkuş, "Ülke genelinde güzel ve kalıcı hizmetlerinizin örneklerini daha fazlasıyla Kars'ta da görmekteyiz. Biz göreve geldiğimizde ilimizin başlıca sorunları su idi. 2018 yılına kadar Kars'ta su sorunun olmadığı belirtilmişti. Ama sorunu size getirdiğimizde büyük desteklerinizi gördük. Böylece 2009 yılında konu ile ilgili olarak bizi toplantıya çağırdınız. Bizde dosyalarımız ile birlikte geldik. İsale ve arıtma tesislerini bizde artıma tesisini dikkate alarak suyla ilgili Kars'ın 2050 yılına yönelik alt yapı sorununu sizin talimatlarınız doğrultusunda proje kapsamı içerisinde ihaleleri yapıldı ve tesisler tamamlandı. Kısmet olursa bu ayın içerisinde de Kars halkına 24 saat kesintisiz, kalite ve içilebilir içme suyu vereceğiz. Burada çok büyük bir emeğiniz var. Bu nedenle Kars halkı adına sizler teşekkür ediyorum. Kars'ta su en büyük sorundu ve günde ancak bir kere şehre su veriyorduk. Kaynaklarımızın debisi oldukça yetersizdi" dedi.

Sunumun ardından bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, Kars'a Ramazan ayından 5 gün önce yani 15 Temmuz günü 24 saat kesintisiz su verileceğini söyledi. Bakan Eroğlu, "Sayın Başkanımız çok çalışkan ve vizyon sahibidir. Başkanımız Kars'ın alt yapı sorunlarını büyük ölçüde çözmüş. Katı atık projesi de hemen hemen tamamlanmış. Ben Çevre ve Orman Bakanıyken Bakanlığımdan destek vermiştim ama büyük kısmını ise Başkanımız yaptı. Kars'ın içme suyu ile ilgili talebini bana getirdiğinde Çerme'den 22 kilometre acil içme suyunu getirdik. Normalde 2018 yılına kadar yetmesi lazımdı. Daha sonra da Kars'ın nüfusu arttığı için başka kaynaklardan su getirilmesi gerektirildi. Bu nedenle kendi projesi olduğu için Başkanımızı tebrik ediyorum. Selim Bayburt Barajı'ndan Kars'a modern bir şekilde kaliteli içme suyu vereceğiz. Bu nedenle başta Belediye Başkanımız ve DSİ Bölge Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Kars'ta kış şartları çok zor geçiyor. Aslında arıtma tesisinin yüklenici firmanın bize vaat ettiği süre dolmamasına rağmen Ramazan'dan önce 15 Temmuz'da Kars halkını suya kavuşturacağız. Belediyemizin kanalizasyon, dere ıslahları, hayvan barınağı diğer çalışmalar gerçekten takdire şayandır. Başkanımızın bu çalışmalarını gerçekten takdir ediyoruz. Bu çalışmaları Sayın Başbakanımız da görmüş ve çalışmaları biliyor ve çok beğenmiş. İnşallah kısa zamanda diğer projelerde zamanında tamamlanacak" şeklinde konuştu.

"SU BÜTÜN KARS'IN HAKKI"

Suyun önemini vurgulayan Bakan Eroğlu, herkesin su borcunu ödemesi gerektiğini, ödeme gücü olmayanların da sosyal devlet imkanlarından yararlanması gerektiğini ifade ederek, "Su bedava gelmiyor. Gördüğünüz gibi su hangi şartlarda evlerimize kadar geliyor. Tesis kurmadan tutunda enerji ve personel gibi büyük maliyetleri vardır. Neticede bir yere hizmet geliyorsa bununda bir bedeli vardır ve herkesin kullandığı suyun parasını ödemesi gerekir. Maddi durumu iyi değilse başka yardım fonları var ve oradan alıp ödemesi lazım. Ödemediği takdirde kesilir. Kimse kusura bakmasın. Bende İstanbul'da borcunu ödemeyen abonelerin suyunu hemen keserdim. Böylece her kes ödemek durumunda kaldı. Su bütün Kars'ın hakkıdır. Birisi faturasını ödemezse o faturayı bir başkası ödüyor. Yani su bir hayır kurumu değildir" dedi.

Şehirciliğinde önemine değinen Bakan Eroğlu, binaların dış ceplerindeki dizayn ve boyaların belirli bir düzen ve kural içinde olması gerektiğini belirterek, "Binanın dışı bu şehre gelenleri içi ise sahibini ilgilendirir. Bunlara dikkat etmek gerek" dedi. Bakan Eroğlu, "Şehirlerimizi çok güzel yapmamız lazım. Estetik ve son derece zarif, nereye bakarsanız gözü tırmalayacak, hatta renginden caddesine kadar, dere ıslahından, ıslan edilen yerin korkuluklarına kadar son derece zarif olması lazım. Atalarımız geçmişte yapmış binaları ve şehirleşmeyi güzel yapmış ama sonraki nesiller ise ucuza mal olsun anlayışıyla kötü bir şehirleşme yapmışlar. Bu son derece yanlıştır. Yani gelecek nesle daha güzel binalar bırakmalıyız. Bu nedenle Başkanımızın tasarladığı Kentsel Tasarım Projesi de gerçekten takdire şayandır. İnşallah hayırlı olur ve Kars'ımızı hep birlikte ve el birliği ile çiçek gibi yapmamız lazım. Bir şehirde herkes canı istediği gibi bina yapamaz. Yani renginden çatısına kadar modern ve şehir dokusuna uygun olmalıdır. İçini istediği gibi yapabilir ama hiçbir kimse binanın dış kısmını ben canımın istediği gibi yaparım deme hakkı yoktur. 'Ben kırmızıyı seviyorum' veya cırtlak bir sarı yapamaz. Çünkü binanın içi sahibine dış kısmı buraya gelenlere aittir. Yani sokak, çatı, pencere ve cephe düzenlemesi yaparsanız çok yerinde ve güzel olur. En azından birkaç sokaktan buna başlarsanız örnek bir çalışma olur. Vatandaşları da buna teşvik etmek lazım. Zaten bu konunda Başkanımıza imar planı çalışmaları başlatmış kendisini tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

"KENDİMİZİ KARS'IN HİZMETKARI İLAN ETTİK"

Ziyaretin ardından kendisine Kars halısı hediye edilmesi sırasında bir de espri yapan Bakan Eroğlu, eşinin Selim ilçesinin Benliahmet köyünden olduğunu söyleyerek, "Bizim hanım tarafı Kars'tan gelmişler. Selim ilçesinin Benliahmet köyünden. Ben halı işinden anlamıyorum ama evde anlayan var Allah'a şükür. Dün de beni aradı ve 'Kars'a ne gerekiyorsa yapıyorsun' dedi. Bende 'Kendimizi Kars'ın hizmetkarı ilan ettik daha ne yapayım' dedim. Bir taraftan evden baskı, bir taraftan sizler, bir taraftan da Selim İlçesi" diyerek Kars ve Selim Belediye Başkanlarının omuzlarına dokundu ve Kars'la özel bir gönül bağının olduğunu vurguladı.

Bakan Eroğlu, burada hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Su Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulundu. Tesislerin bütün bölümlerini tek tek gezen Eroğlu, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı. Son çalışmaları gözden geçiren Bakan Eroğlu incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, suyun 15 Temmuz günü 24 saat kesintisiz şekilde akıtılacağını kaydetti. Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"Atık su arıtma tesisi için İPA kapsamında bir proje kabul edilmek üzere ve bu proje Kars için çok önemli bir proje olacak. Ben ve Başkanımızda bu projeyi yakından takip ediyoruz. 20 Milyon TL olan projenin yüzde 80'i hibe ve kalan kısmı ise belediye kaynaklarından sağlanacak. Böylece bu hibe ile elde kalan parayı da başka kaynaklara aktarır Kars'a hizmet edersiniz. Kışın çok çetin geçmesi nedeniyle tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da yollar kısmen bozuldu. Bozulan yollarda bir an önce tamir edilecektir. Bu nedenle Başkanımızın başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Vizyon sahibi, örnek bir belediye başkanıdır. ve her zaman kendisini taktir ediyoruz. Su, yol ve yeni Kars Hava Limanı Terminalini tamamlanması ile birlikte Bakü- Tiflis - Kars Tren Yolunun tamamlanması ile birlikte Kars Londra ve Pekin'e bağlanacak. Böylece Kars muhteşem bir il olacak. Serhat şehrimiz Kafkasların kalbinde güzel ve önemli bir şehir olacaktır. Karsın yıldızı parlak. Başkanımızda biliyor. Bizim Kars'a ayrı bir gönül bağımız var."

"ÇEVRE DÜZENLEMESİ DE YAPILACAK"

Bakan Eroğlu, "Tesislerimiz tamamlanmış ve şehre su verecek duruma gelmiş. Eksiklerde en kısa zamanda tamamlanacak. Su numunesi de Sağlık Bakanlığı'na gönderilmiş. Çevre düzenlemesi de yapılacak. Ramazan öncesi Kars halkının Ramazan'ını kutladı. Bu nedenle büyük bir mutluluk duyuyoruz. Önümüzde 20 Temmuz'da idrak edeceğimiz Ramazan bütün milletimiz ve Kars halkı için Ramazanı şeriflerini tebrik ediyorum. İnşallah bu Ramazan ayı ülkemizin huzura ve mutluluğa vesile olsun. Birlik, beraberli ve kardeşlik olur. İnşallah ayın 15'inde de suyumuzu vereceğiz. Baraj hariç yaklaşık artıma tesisi 10 Milyon, isale hattı da 7 Milyon yani toplam 17 Milyon TL'ye mal oldu. Baraj içinde 150 milyon bugünkü birim fiyatlarına göre ise isale ve artıma tesisi de 29 milyon TL'ye mal oluyor" diye konuştu.

Başkan Bozkuş da, "Alt yapı ve üst yapı yanı sıra kurum içerisinde, itfaiye, zabıta, su aboneliği ve personel yönetmeliği düzenlemeler yaptık. Özellikle su aboneliği koşunda ciddi sıkıntılar vardı. Kaçak üzerine ciddi bir şekilde gidildi. Su borcu olanların kesim işini başlattık" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak olan havaalanı açılışı için Iğdır'a hareket öncesi de Su Arıtma Tesisi inşaatındaki işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Eroğlu ardından da karayoluyla Iğdır'a hareket etti. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Nevzat Bozkuş Ardahan Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title