Haberler

"Ayakkabı Boyanır, Rusça ve Arapça Çeviri Yapılır"

Eskişehir'de iki dil bilen ayakkabı boyacısı İbrahim Derici, kente gelen turistlere Rusça ve Arapça çeviri de yapıyor.

Eskişehir'de iki dil bilen ayakkabı boyacısı İbrahim Derici, kente gelen turistlere Rusça ve Arapça çeviri de yapıyor.

Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ayakkabı boyacılığı yapan 5 çocuk babası İbrahim Derici (66), ayakkabı boyacılığının yanı sıra Arapça ve Rusça çeviri yapıyor. İki dili unutmamak için çok çalıştığını ifade eden Derici, Eskişehir'e gelen Arap ve Rus turistlere para almadan çeviri yaptığını söyledi. Yurt dışına çalışmak için gittiği esnada her iki dili de öğrendiğini belirten Derici, "Arabistan'a giderek orada bir markette çalışmaya başladım. Markette 75 kişinin içerisinde tek Türk bendim. Arapça'yı bilmiyordum. Zorlandığım için hemen öğrendim. Daha sonra Türkiye'ye döndüm. Türkiye'de iş bulamadığım için bu sefer Rusya'ya işçi olarak gittim. Burada da Rusça'yı öğrendim. Öğrendiğim yabancı dilleri hiçbir eğitim almadan sadece insanlarla iletişim kurarak öğrendim" dedi.

Eskişehir'e döndükten sonra yine iş bulamadığını ve Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminal'inde ayakkabı boyacılığına başladığını kaydeden Derici, şunları söyledi:

"Otogar'da harabe olarak aldığım iş yerini ışıklandırarak, sevdiğim resimleri yapıştırarak müşterilerimizin beğenisine sundum. Onlarda Otogar'da üç tane boyacı varken hep bana gelmeye başladılar. Allah'a şükür işlerim iyi. Öğrendiğim dilleri vatana ve millete yardımcı olayım diye tezgahıma 'Arapça ve Rusça' çeviri yapılır yazısını astım. Eskişehir'e gezmeye gelen yabancı turistlere yardımcı olmaya başladım. Bu işten hiç para almıyorum. Eskişehir Otogarı'na zaman zaman Rus ve Arap turistler geliyor. Yazıhaneci arkadaşlar Arapça, Rusça çeviri yapamıyor. Benden yardım istiyorlar. Bende onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Hem ayakkabı boyacılığını hem de tercümanlığımı çok seviyorum."

Derici, tezgahında bulunan Türkçe yazıları Rusça'ya çevirirken, Arapça da şarkı söyledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Türkiye

Yeni atama kararları belli oldu: Sağlık Bakanlığında bir isim görevden alındı

Sağlık Bakanlığında bir isim görevden alındı

Mağdur aileler birer birer otaya çıkıyor! Bebek katilleri 'Çocuğunuz 2 hafta içinde ölecek' demiş

Bebek katilleri 'Çocuğunuz 2 hafta içinde ölecek' demiş

Yenidoğan çete üyesi itiraf etti: Morarmaya başlayan bebeği narkotik ilaç ile uyuttu

Korkunç itiraflar! "Bebek morarınca narkotik ilaç verdik"

Abdi İbrahim'in patronu Nezih Barut, Fenerbahçe'nin başkan yardımcısı oldu

Abdi İbrahim'in sahibi, Ali Koç'un teklifini kabul etti

title