Haberler

Avustralya Polisi, Gazze Yürüyüşlerini Durdurmak İçin Mahkemeye Başvurdu

Güncelleme:

Yeni Güney Galler eyalet polisinin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının birinci yılı kapsamında Sidney'de düzenlenmesi planlanan iki büyük gösteriyi toplum güvenliğini gerekçe göstererek engellemek için Yüksek Mahkeme'ye başvurduğu bildirildi. Gösteri organizatörleri ise bu durumu demokratik haklara saldırı olarak nitelendirdi.

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyalet polisi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının birinci yılı kapsamında Sidney kentinde düzenlenmesi planlanan iki büyük gösteriyi durdurmak için Yüksek Mahkeme'ye başvurdu.

Avustralya basınına göre, polis, 6 ve 7 Ekim'de düzenlenmesi hedeflenen iki büyük Gazze yürüyüşünü "toplum güvenliğini" gerekçe göstererek engellemek için harekete geçti.

Konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında, Yeni Güney Galler eyalet polisinin "gösterilerin güvenli şekilde yapılacağı konusunda şüpheleri bulunduğu" için Yüksek Mahkeme'ye başvurduğu belirtildi.

Gösterileri düzenleyen Filistin destekçileri ise neredeyse bir yıldır barışçıl mitingler yaptıklarını ve polisin başvurusunun "temel demokratik haklara saldırı" olduğunu söyledi.

Gösterilerin organizatörlerinden Amal Naser, "Protesto hakkımızı savunma niyetindeyiz. Filistin ve Lübnan için adaleti savunmaya devam edeceğiz." dedi.?

Uluslararası İlişkiler İnsan Hakları Avustralya Orta Doğu Güvenlik Politika İsrail Galler Güncel Dünya Polis Gazze

İran, İsrail'e yönelik füze saldırısını başlattı

İran, İsrail'i füzelerle vuruyor

Eski Pentagon yetkilisi Rubin'den skandal sözler: Erdoğan artık yürüyen ölü

Nasrallah'ın ölümü üzerinden Erdoğan'a küstah sözler: Artık yürüyen ölü

İsrail devlet televizyonu duyurdu: Lübnan kara harekatı ne kadar sürecek?

Lübnan kara harekatı ne kadar sürecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek

"İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek"

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
Inter Kızılyıldız maçı CANLI izle! (tabii Spor) Inter Kızılyıldız maçı canlı yayın nerede ve nasıl izlenir? Karasuspor Bozüyük Vitraspor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Karasuspor Bozüyük Vitraspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gölcükspor Karamürselspor Kulübü CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Gölcükspor Karamürselspor Kulübü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İstanbul Beylikdüzüspor Sultanbeyli Belediye Spor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi İstanbul Beylikdüzüspor Sultanbeyli Belediye Spor maçı ne zaman? Dikilitaş Spor Sarıyer Yenimahallespor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Dikilitaş Spor Sarıyer Yenimahallespor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beylerbeyi 1911 Futbol Kulübü Galata CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Beylerbeyi 1911 Futbol Kulübü Galata maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Şile Yıldız Spor Küçükçekmece Sportif CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Şile Yıldız Spor Küçükçekmece Sportif maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kapaklıspor Keşan Spor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Kapaklıspor Keşan Spor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kapaklıspor Keşan Spor kaç kaç Hendek Spor Sapanca Gençlikspor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Hendek Spor Sapanca Gençlikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Evrensekiz Evren Spor Tekirdağspor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Evrensekiz Evren Spor Tekirdağspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });