Haberler

Avustralya'da Nadir Kuş Yumurtalarına El Konuldu

Güncelleme:

Avustralya'nın Tazmanya eyaletinde bir mülkte, içi boşaltılmış 3 bin 404 nadir kuş yumurtasına el konuldu. Yaklaşık 500 bin dolar değerindeki yumurtaların satıldığından şüpheleniliyor.

Avustralya'nın Tazmanya eyaletindeki bir mülkte, toplam değeri 400 bin ile 500 bin dolar arasında değişen, içi boşaltılmış 3 bin 404 nadir kuş yumurtasına el konuldu.

BBC'nin haberine göre, Tazmanya'nın Granton kentinde bir mülkte, farklı türlere ait ve içleri boşaltılmış 3 bin 404 nadir kuş yumurtası bulundu.

Yaklaşık 500 bin dolar değerindeki yumurtaların, 62 yaşındaki bir kişi tarafından satıldığından şüpheleniliyor.

Şüphelinin, Avustralya Çevre Koruma ve Biyoçeşitlilik Yasası'na aykırı suçlardan dolayı mahkeme karşısına çıkması bekleniyor.

Yumurtaların, nesli tükenme riskiyle karşı karşıya bulunan, nadir ve tehlike altındaki türlere ait olduğu düşünülüyor.

Avustralya Federal İklim Değişikliği, Enerji, Çevre ve Su Bakanlığından (DCCEEW) bir sözcü, şüphelinin, yaban hayattan kuş yumurtası toplama ve hem endemik hem de koruma altında olan kuş türlerinin yumurtalarını satma suçlarını işlediğinin öne sürüldüğünü aktardı.

Göçmen veya nesli tehlike altındaki kuşlara müdahale 7 yıl hapis, 138 bin 600 dolar para cezası veya her iki cezayla sonuçlanabiliyor.

Avustralya'da endemik veya nesli tehlike altındaki kuşlar ve yumurtalarının ihracatı veya ithalatını yapanlar, 10 yıla kadar hapis ve 330 bin dolar para cezası alabiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hayvan Hakları Avustralya Nadir Kuş Güncel Dünya Çevre Suç

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title