Haberler

Avrupalı Gençlerin Gözüyle Türkiye

Avrupalı Gençlerin Gözüyle Türkiye
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5 farklı ülkeden Bursa'ya gelen toplam 12 öğrenci, AB ülkelerinde Türkiye'ye karşı endişe oluşturan konularda atölye çalışmaları yürütüyor.

Bursa Kent Konseyi desteğiyle hazırlanan, Sosyal Politikalar Derneği (SOMER) ve AIESEC işbirliği ile yürütülen 'Avrupalı Gençlerin Gözünde Türkiye İmajı Projesi' kapsamında 5 farklı ülkeden Bursa'ya gelen toplam 12 öğrenci, AB ülkelerinde Türkiye'ye karşı endişe oluşturan konularda atölye çalışmaları yürütüyor.

Avrupa Birliği (AB) Sivil Toplum Diyaloğu 2-Mikro Hibe Programı kapsamında desteklenen proje ile 5 farklı ülkeden Bursa'ya gelen toplam 12 öğrenci, AB ülkelerinde Türkiye'ye karşı en çok endişe oluşturan konularda atölye çalışmaları yürütüyor. 3 ay sürecek proje boyunca yabancı öğrenciler, Türkiye ekonomisinin büyüklüğü ve ağırlığı, dinamik, eğitimli ve nitelikli genç nüfus, Avrupa ile ortak değerleri paylaşan Bir Türkiye gerçeği, uygarlıklar ve dinler beşiği Türkiye ve Türkiye'nin uluslararası konumu başlıklı atölye çalışmalarını yürütecek. Projenin Bursa Kent Konseyi Çınar Camlı Salon'da yapılan tanıtım toplantısında konuşan Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Keskin, Bursa'daki tüm kamu, sivil ve resmi kurumların çatı kuruluşu olan Bursa Kent Konseyi'nin örnek faaliyetler yürüttüğünü söyledi. Projenin sivil toplumu destekleme çalışmaların biri olduğunu belirten Keskin, 500'ü aşkın katılımcısı bulunan Bursa Kent Konseyi'nin bünyesinde oluşturulan Sivil Toplum Geliştirme ve Projeler Ofisi ile bu tür projelerin geliştirilmesine teknik destek verdiklerini ifade etti.

SOMER 2. Başkanı Tahsin Bulut ise, SOMER'in birçok projede bazen yürütücü, bazen de ortak olarak yer aldığını hatırlattı. Şimdiye kadar daha çok dezavantajlı grupların toplumdaki pozisyonlarını iyileştirmeye, toplumla entegrasyonlarını güçlendirmeye dönük çalışmalar yaptıklarından bahseden Bulut, bir sivil toplum kuruluşu olarak sivil toplum kapasitesinin geliştirilmesinde de rol oynadıklarını anlattı. Bu projenin AIESEC ve Bursa Kent Konseyi ile işbirliği bilincini geliştirmeye katkıda bulunduğunu kaydeden Bulut, yurtdışından gelen konukların Türkiye'yi ön yargılardan uzak biçimde tanımasına da imkan sağlayacağını belirtti. Bulut, projenin hazırlanmasında emeği geçen ve destek veren Bursa Kent Konseyi'ne, AIESEC'e ve Bursa Valiliği'ne teşekkür etti.

Gençlere ışık tutacak çalışmalar

AIESEC Bursa Şube Başkanı Cihangir Yenice, 110 farklı ülkede bulunan AIESEC'in dünyanın en büyük öğrenci değişim organizasyonu olduğunu söyledi. Yenice, Bursa Şubesi olarak katıldıkları organizasyonlarla geleceğin liderleri olan gençlere katkı sağladıklarını ifade etti. Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ise, AB'ye dönük tüm çalışmaları Valilik olarak desteklediklerini söyledi. Avrupalı gençlerin proje kapsamında yapacakları çalışmalarla Türkiye'yi daha yakından tanıma imkanı bulacağını da dile getiren Usta, bu yüzden yabancı öğrencilerin Türkiye'de bulunmasını önemsediklerini, evlerinize döndüklerinde Türkiye'yi daha iyi anlatacaklarına inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından yabancı öğrenciler, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu eşliğinde atölye çalışmalarına geçti. Birbirleriyle iletişimlerinin gelişmesi ile önyargıların giderilmesinin amaçlandığı atölye çalışmalarında, yabancı öğrenciler kendi ülkelerindeki sivil toplum deneyimleriyle ilgili hazırlayacakları raporları da paylaştı. Bu arada Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala da atölye çalışmalarını yürüten konukları ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close