Haberler

Asmmmo Meslek Mensupları 'Şıpsevdi' Oyununu Sahneliyor

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) meslek mensupları, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın ‘Şıpsevdi’ isimli romanından uyarlanan tiyatro oyununu sergilemek için çalışıyor.

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) meslek mensupları, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın 'Şıpsevdi' isimli romanından uyarlanan tiyatro oyununu sergilemek için çalışıyor. Oyunun yönetmeni Neşet Erdem, "Oyun ekibimizde bulunan görevli arkadaşların tamamı serbest muhasebeci mali müşavirlerden oluşuyor. Tüm tiyatro severleri salonlarımıza bekliyoruz" dedi.

Oyuncularının tamamı ASMMMO meslek mensuplarından oluşan tiyatro topluluğu, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın 'Şıpsevdi' romanından Rahmi Dilligil'in uyarladığı tiyatro oyununu sergilemek için çalışıyor. Seyirlik Türk Tiyatrosu örneklerinden olan oyunda, orta oyunu tiplemeleri de bulunuyor. Neşet Erdem'in yönetmenliğini yaptığı oyunun nisan ayında sergilenmesi bekleniyor.

Oyunda Edibe karakterini canlandıran Sevgi Kanber, "Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın meslek mensupları olarak tiyatroyu çok seviyoruz. Bu yüzden bir tiyatro topluluğu oluşturduk. Geçen yıl çok keyifli bir oyun olan 'Türkmen Düğünü' isimli oyunu sergilemiştik. Bu memnuniyetin üzerine, bu sene çok daha keyifli, müzikal tadında Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın eseri olan 'Şıpsevdi' oyununu hocamız Neşet Erdem ile birlikte sergileyeceğiz. Ben bu oyunda pinti bir babanın hiçbir şey almadığı, evlendirmek için çok zengin birine verdiği Edibe karakterini canlandırıyorum. Oyunumuz Nisan ayında tamamlandığında gösterime girecek. Bütün ekip olarak tiyatroyu çok seviyoruz. Bu sevgiyle birlikte özverili bir şekilde oyunumuzu çıkarmaya çalışıyoruz. Topluluğumuzun hepsi tiyatroyu çok seven meslek mensuplarından oluşuyor. Oyunumuz tamamlandığında meslek mensuplarımızı ve Ankara'da tiyatroyu seven herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

Raci karakterini canlandıran Özkan Kılıç ise, "Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın 'Şıpsevdi' isimli eserinde Raci karakterini oynuyorum. Raci karakteri, Anadolu'nun bağrından kopmuş yiğit bir delikanlıyı temsil ediyor. Geçen sene de 'Türkmen Düğünü' isimli oyunda Cemal karakterini oynamıştım; o da yiğit, delikanlı bir karakterdi. Böyle karakterler bana düşüyor. Çok keyifli ve güzel bir oyun. Bütün meslek mensuplarımızı mutlaka bu oyunumuza davet ediyorum. Odamızın bize desteğinden dolayı ayrıca Mehmet Okkalı'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.

Tiyatro topluluğunun eğitmeni ve Şıpsevdi oyununun yönetmeni Neşet Erdem ise, "Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın tiyatro eğitmeniyim. 5-6 yıldır bu odada faaliyet sürdürmekteyiz. Bu yıl da Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın 'Şıpsevdi' adlı romanından Rahmi Dilligil'in oyunlaştırdığı bir oyunu çalışmaktayız. Son derece güzel, şirin, keyifli bir oyun, güzel bir komedi. Seyirlik Türk Tiyatrosu örneklerinden, içinde orta oyunu tiplemeleri olan bir aşk hikayesini anlatıyor. Oyun ekibimizde bulunan görevli arkadaşların tamamı serbest muhasebeci mali müşavirlerden oluşuyor. Öncelikle yeni elemanlarla beraber birkaç aylık oyunculuk eğitimi sürüyor, daha sonra bir oyun belirliyoruz ve onun üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Bir oyunun çalışma süresi 6 ayı buluyor. Oyunlarımızı öncelikle Ankara'da oynuyoruz, daha sonraki süreçte çevre illere turneye gidiyoruz. Geçen sene oynadığımız 'Türkmen Düğünü' adlı oyun, bu yıl da devam etmekte. Bu oyunla Kayseri ve Konya gibi şehirlere turneler düzenledik. Odamızın kuruluş yıldönümü olan 16 Ocak'ta 'Türkmen Düğünü' oyununu yeniden sahneleyeceğiz. Tüm tiyatro severleri salonlarımıza bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Rahmi Gürpınar Rahmi Dilligil

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title