Haberler

Askeri Lisenin Mezuniyet Töreninde Bir Öğrenci Bayıldı

Güncelleme:

Birçok kuvvet ve ordu komutanı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi, 157'inci mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde aşırı sıcağa dayanamayan bir öğrenci bayıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) sayısız komutan yetiştiren Bursa Işıklar Askeri Lisesi'ndeki mezuniyet töreninde aşırı sıcağa dayanamayan bir öğrenci bayıldı.

177 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Gazi Ahmet Muhtar Paşa'dan eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e kadar 170 yıllık mazisinde 11 genelkurmay başkanı, birçok kuvvet ve ordu komutanı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi, 157'nci mezunlarını verdi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 177 öğrencinin mezuniyet törenine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Hava Eğitim Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Çetin ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

AİLELER DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende dereceye giren öğrencilere Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk plaket verdi. Çocuklarının mezun olduğunu gören aileler duygusal anlar yaşarken, tören esnasında aşırı sıcağa dayanamayan bir öğrenci fenalık geçirerek yere düştü. Bayılan öğrenci, arkadaşlarının yardımıyla tören alanından taşındı.

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Işıklar Askeri Hava Lisesi Hava Eğitim Komutanı Hava Pilot Albay Latif Özgen yaptığı konuşmada, 170 yıllık tarihi boyunca birçok komutan, lider ve devlet adamı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi'nin 2008 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Hava Lisesi olarak hizmet vermeye başladığını hatırlatarak, "Tarihten getirdiği güçlü birikimi, Türk Hava Kuvvetleri'nin çağdaş vizyonuyla birleştiren okulumuz, çok kısa sürede ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği dereceler ile eğitimde bir cazibe merkezi haline gelmeyi başarmıştır." dedi.

Öğrenciler ve velilere seslenen Albay Özgen, "Yüreklerinizden merhamet duygusu, ruhlarınızdan vatan, bayrak ve insanlık sevgisi hiç eksik olmasın. Yolunuz açık, bahtınız aydınlık olsun. Değerli veliler, sevgili evlatlarınızı, beş yıl önce mazisi şan ve şerefle dolu olan TSK'ya emanet ettiniz. Bizlere güvendiniz. Ne mutlu sizlere ki, şu anda yavrularımızın mezuniyetini gururla izliyor ve kıvanç duyuyorsunuz. Emsalleri ile kıyasla birçok alanda çok daha iyi yetişen ve birçok elemeden geçerek mezuniyeti hak eden evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır." diye konuştu.

Tören, mezun olan öğrencilerin şarkılar söylemesi ve keplerini havaya atmasıyla son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Muhtar Paşa Hilmi Özkök Tsk Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

500

Yorumlar (4)

ya güzel kardeşimmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bunu neden haber yaparsınız yahu bunun ne haber değeri var güzel insanlar işinizi hakkıyla yapın..

2
1
yanıtYanıtla
rewtte:

Çok önemli bir haber

0
2
yanıtYanıtla
dara:

Türk Askeri Bayılmaz !!!

0
1
yanıtYanıtla
rewtte:

Böyle haberler yapın işte. İşte habercilik budur !

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title