Haberler

Arçelik, Polonya'daki fabrikalarını kapatıyor! 1800 kişi işten çıkarılacak

Güncelleme:

Arçelik, Avrupa'da bulunan fabrikalarından hedeflenen verimi alamadığı için Polonya'da bulunan fabrikalarını kapatmaya karar verdi. KAP'a yapılan açıklamada 1800 kişinin işten çıkarılacağı belirtildi.

Arçelik, Polonya Lodz'daki çamaşır kurutma makinesi ve pişirici cihazlar işletmesi ve plastik yan sanayi işletmesi ile Wroclaw'da bulunan buzdolabı işletmesinde verimsizlik nedeniyle üretim faaliyetlerinin durdurulmasına ve bu tesislerin kapatılmasına karar verildiğini bildirdi.

"2025'İN İLK YARISINA KADAR ÜRETİM SONA ERECEK"

Arçelik tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'da (KAP) gönderilen açıklamada, "Arçelik'in Avrupa faaliyetlerinde hedeflenen sinerjilerin gerçekleştirilmesine yönelik yapılan analizler sonucunda, üretim tesislerinden Polonya Lodz'da bulunan çamaşır kurutma makinesi ve pişirici cihazlar işletmesi ve plastik yan sanayi işletmesi ile Wroclaw'da bulunan buzdolabı işletmesinde verimsizlik nedeniyle üretim faaliyetlerinin durdurulmasına ve söz konusu üretim tesislerinin kapatılmasına karar verilmiş olup, 2025'in ilk yarısına kadar üretim faaliyetlerinin sona ermesi hedeflenmektedir. " denildi.

İşletmelerin kapasite kullanımlarının, şirketin sahipliğinde olan diğer işletmelere kaydırılmasının planlandığı ve söz konusu tesis kapanışlarının konsolide seviyede ciro kaybına neden olmasının beklendiği aktarılan açıklamada, kapanış nedeniyle gündeme gelebilecek tek seferlik giderlerin ise netleştiğinde kamuya açıklanacak finansal tablolardan takip edilebileceği belirtildi.

1800 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILACAK

Fabrikaların kapatılması sonucu 1800 kişinin de işten çıkartılacağı belirtilen açıklamada; işçilerin ödenecek kıdem ve ihbar tazminatlarını belirlemek için sendika ile görüşüleceği ifade edildi.

Wroclaw Polonya Ekonomi Güncel

Narin cinayetinde sis perdesi aralanabilir! İkinci cep telefonu tespit edildi

Bugüne kadar herkesten gizlenen delil ilk kez ortaya çıktı

Narin'in babası kamerayı fark etmeden her şeyi söyledi: Gelip öcünü benden alsalardı

"Gelip öcünü benden alsalardı"

AK Parti'yi sevindiren gelişme: Seçmen konuşmaya başladı

31 Mart sonrası AK Parti'de yüzleri güldüren gelişme: Seçmen konuşmaya başladı

Kriz onları da vurdu! Türkiye'nin 63 yıllık dev otobüs firması iflas etti

Türkiye'nin 63 yıllık otobüs firması iflas etti

500

Yorumlar (21)

Ali Tokgönül:

Üüüüff paralara satarsanız olacağı bu . Ayıptır sorması , neden Türkiye de değil de Polonya da ? Buranın suyu mu çıktı ?

107
125
yanıtYanıtla
Ismail Karadoğan:

Global dünyada birçok yabancı şirket ülkemizde neden yatırım yapıyor ise bizim yerli şirketlerimizde daha ucuza üretim, lojistik yakınlığı ilgili ülkenin teşvik ve vergi avantajı sağlaması vb nedenlerle yurt dışında yatırım yapıyor

yanıt123
yanıt11
Lale:

Türkiye 2bin yıl geriledi o yüzden

yanıt55
yanıt31
Metin Yalcin:

Dünyanın en kaliteli mavi yakalı işçisi Türk işçisidir, başka ülkelerde parayı verirsin ancak randıman alamazsın üretim yapamazsın üstüne üstlük oralarda verdiğin rüşvetin haddi hesabı olmaz, yurt dışına işçilik ucuz diye fabrika taşıyan patronların en az yarısı diz kapaklarına kadar tezeğe batmış durumda .. Bizzat yaşamış olan biri olarak söylüyorum kulak arkası etmeyin müdürlerinizin ve danışmanlarınızın gazına gelmeyin ..

92
51
yanıtYanıtla
mühendis:

Yalan

yanıt25
yanıt22
Perwer:

Bosch Siemens Profilo beyaz eşya da bu markalardan şaşmayın.

39
89
yanıtYanıtla
Blackened:

Avrupalı fiyat değil kaliteye bakar. Adamlar için dayanıklı tüketim mamulleri, beyaz eşya falan lüks değil ihtiyaçtır. Evini çoğunlukla eşyalarıyla beraber satar veya kiraya verir çünkü onlar için yenisini almak teferruattır. Sen şimdi örneğin malum bir Alman malı buzdolabını kalite ve dayaniklilikta yakalamak demiyorum geçmezsen orada rekabet şansın yok. Çünkü adam döner dolaşır bilindik markaya bakar, fiyatına değil

83
18
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Avrupa diyorsun, sonra Alman malı diyorsun. Sen beyaz eşyalar içinde diyorsun ama o Türkiye'de o şekilde. Ankastreleri söküp götürmüyor kimse. AMA, Almanlar evlerindeki mutfak dolaplarını bile söküp kiralıyorlar ne beyaz eşyası.

yanıt0
yanıt0
Güven Korkmaz:

Arçelik politikası iş var eleman al İş yok çıkar Senelerdir ankarada böyle...

66
6
yanıtYanıtla
Cavit:

kardeşim MANİSA dada böyle. 6 ay çalıştırıyor SONRA ŞUTİNGEN....

yanıt40
yanıt0
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title