Haberler

Arap Turistler Batum ve Tiflis'e Kaymaya Başladı"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Körfez ülkelerinden gelen Arap turistlerin ve İran’dan gelenlerin Türkiye’de yaşanan olaylar nedeniyle yavaş yavaş Gürcistan’in Tilfis ve Batum şehirlerine doğru kaymaya başladığını söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Körfez ülkelerinden gelen Arap turistlerin ve İran'dan gelenlerin Türkiye'de yaşanan olaylar nedeniyle yavaş yavaş Gürcistan'in Tilfis ve Batum şehirlerine doğru kaymaya başladığını söyledi.

İç turizmde hareketlilik olacağını vurgulayan Gürkök, "Genellikle Rus turistler ülkemize deniz ve güneş için geliyorlar. Kültür turizmine sıcak bakmıyorlar. OHAL uygulaması önemli derecede turizmi etkiledi. Çünkü yurt içinde seyahat edenlerin yüzde 80'i kamu görevlisiydi. Tamda sezonun ortasında izinler kaldırıldı. Yasakların kaldırıldığı haberini aldık. Önümüzde bir Kurban Bayramı var. İç turizminin büyük ölçüde hareketleneceğini düşünüyoruz. Şimdi toparlanma devresindeyiz. İran devreye girecek, Körfez devam edecek, iç turizminde hareketlilik olacak dolayısıyla çıkışın devam edeceğini düşünüyorum. Bölge olarak iyi bir yoldayız" dedi.

"Charter desteği ne alakası varsa Kütahya Havalimanı'na bile verildi ama Trabzon'a verilmedi"

Charter seferlerine 6 bin dolarlık desteğinin Trabzon Havalimanı'na verilmediğini kaydeden Gürkök, "Devlet charter seferlerine 6 bin dolarlık desteği uygun gördü. Ama buna Trabzon Havalimanı'nı dahil etmediklerini tespit ettik. Bakanımıza görüşlerimizi bildirdik. Artık bir dahaki sefere kaldı. Türk Seyahat Acenteleri uçak kiralıyor, charter yapıyor. Bundan dolayı devletimiz 6 bin dolarlık yakıt desteği veriyor. Bu işimizi kolaylaştırıyor. Neden Trabzon'a bu yatırımı çıkmadığını bilmiyoruz. Ne alakası varsa Kütahya Havalimanı'na bile verildi ama Trabzon'a verilmedi. Gelecek sezon bunun takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

"Körfez ülkelerinden gelen turistler Tiflis ve Batum'a kaymaya başladı"

Sarp Sınır Kapısı'nda bayramda büyük bir sıkışıklık olacağını söyleyen Gürkök, "Sınır kapısının böyle olması önemli derecede sıkıntı veriyor. Bu olaylardan sonra Körfez ülkelerinden ve İran'dan gelenlerin tercihi yavaş yavaş Tiflis ve Batum'a kaymaya başladı. Oralara da doğrudan uçuşlar olduğunu görüyoruz. Oraya gidenleri karayolu ile buraya çekmeye çalışıyoruz. Kapıda 4-5 saat bekleme olduğu zaman insanlar seyahat etmekten cayıyorlar. Oradan istediğimiz verimi alamıyoruz. Sarp Sınır Kapısının alt yapısının bir an önce yenilenmesi lazım. Onunda sezon sonunda başlatılacağının haberini aldık. Geçici değil kalıcı çözüm olması lazım. O kapı bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.

"Sümela Manastırı'nın kapalı olmasının büyük kayıplar veriyor"

Sümela Manastırı'nın kapalı olmasının bölge turizmine zarar verdiğini dile getiren Gürkök, "Sümela Manastırı bizim için çok önemli. Ağustos ayında ayin yapılacaktı ama yapılamadı. Trabzon'a gelen turistlerinin yüzde 80'inin ziyaret ettiği bir yerdi. Sümela'nın kapalı olması bize büyük kayıp veriyor. Manastırda kaya düşmeleriyle ilgili zaman kaybetmeden buranın ihalesi yaparak tadilatın yapılması lazım. Bu ne zaman bitecek bilmiyoruz. Bu sezon geçti inşallah gelecek sezon burayı yetiştiririz diye düşünüyorum. 1 yılda yaparız, kontrollü geçişleri sağlarız diye bir duyum aldım. Yetkili ağızdan net bir bilgi bize gelmedi. Uzungöl'de doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Ama trafik sorunları devam ediyor. Oraya da trafik sorunu ile ilgili bir çare bulunamadı" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close