Haberler

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Gazze ve Sudan'daki son durumu görüştü

Güncelleme:

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Gazze ve Sudan'daki son durumu görüştü. Görüşmede İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırılar ve Sudan'daki çatışmalar ele alındı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Gazze ve Sudan'daki son durumu görüştü.

Ebu Gayt, X hesabından yaptığı açıklamada, Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenecek 33. Arap Birliği Zirvesi öncesinde Guterres ile bir araya geldiğini ifade etti.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ve BM Genel Sekreteri Sudan Özel Temsilcisi Ramtan Lamamra'nın da görüşmeye katıldığını aktaran Ebu Gayt, şunları kaydetti:

"Görüşmede İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırıları ve bu saldırıların Filistin halkına yönelik yıkıcı etkilerini ele aldık."

UNRWA'nın üstlendiği rolün herkes tarafından malum olduğunu ve bu rolün daha da güçlendirilmesine yönelik imkanları görüştüklerini belirten Ebu Gayt, Filistin meselesinde iki devletli çözümü gelecekte somutlaştırmayı da konuştuklarını aktardı.

BM Genel Sekreteri Guterres ile Sudan'daki durumun tehlikeli olduğu konusunda hemfikir olduklarının altını çizen Ebu Gayt, ülkede devam eden çatışmaların önüne geçilmesi ve devlet yapısının korunmasının kaçınılmazlığına dikkati çekti.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, Sudan halkına bu zorlu süreci aşması için yardım edilmesinin önemine işaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Antonio Guterres İsrail Sudan Gazze Dünya Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title