Haberler

"Antigone" Adlı Tiyatro Oyunu Başkent Sahnesinde

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eşi Gülten Günay ile Ankara Akün Sahnesi'nde Kenan Işık tarafından sahneye konulan "Antigone" adlı tiyatro oyununu izledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eşi Gülten Günay ile Ankara Akün Sahnesi'nde Kenan Işık tarafından sahneye konulan "Antigone" adlı tiyatro oyununu izledi.

Günay, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, ününü çok duyduğu oyunun Ankara'daki ilk gösterimine koşa koşa geldiğini söyledi. Kenan Işık'ın her alanda çok başarılı, değerli bir sanatçı olduğunu ifade eden Günay, "2 bin 500 yıl önce bugünün sorunlarına inanılmaz göndermeler yapan, ışık tutan, zulmün, acımasızlığın ne kadar kötü olduğunu bir kez daha herkese öğreten, bizim toprağımızdan alınmış derslerle dolu, önemli oyun. Kenan Beyi de bütün arkadaşlarımı da içtenlikle kutluyorum" diye konuştu.

Oyunun bir hafta boyunca Ankara'da gösterileceğini, herkesi bu oyunu izlemeye davet ettiğini söyleyen Bakan Günay, "Bu arada, devlet tiyatrolarının ne kadar güzel oyunlar, öğretici, ibret verici, Anadolu toprağının bütün o kültüründen süzülmüş gelmiş, ne kadar büyük dersler ortaya koyan bir büyük sahne olduğunun bir kez daha anlaşılmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şehir tiyatrolarıyla ilgili açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Kenan Bey, oyunla ilgili bir şey söylemek ister mi acaba" diyerek, soruya yanıt vermedi.

Bakan Günay'ın ardından konuşan Kenan Işık, Bakan Günay'a ülkenin göz bebeği olan devlet tiyatrolarını bu şekilde tanımladığı için teşekkür etti. Devlet tiyatrolarının çok değerli olduğunu belirten Işık, "Günde 100 oyun oynar, kasabalara, köylere gider. Dünyanın en az, kısıtlı bütçesiyle çok büyük bir fedakarlıkla, çok az paralar alarak, büyük hizmet verirler. Bu yüzden Sayın Bakanım da bunu vurguladı, çok teşekkür ediyorum. Umarım ki bu hizmet devam edecek" dedi.

Işık, şehir tiyatrolarıyla ilgili görüşlerini soran gazetecilere, "Şimdi değil" yanıtı verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Günay Gülten Günay Kenan Işık Politika Güncel

Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Sınır bölgesi 150 roketle vuruldu

Hizbullah'tan misilleme! İsrail'in siber saldırıları sonrası harekete geçtiler

Yol tartışması kanlı bitti: Baba, oğul ve gelin av tüfeğiyle öldürüldü

Baba, oğul ve gelin öldürüldü

Bakan Yerlikaya, Narin cinayetini soran muhabire 'sus' işareti yaptı

Yerlikaya'dan Narin cinayetini soran muhabire ilginç tepki

Kadın yardımcısının odasına zorla giren okul müdürü açığa alındı

Zorba müdürün bileti kesildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });