Haberler

Almanya'da Şiddetli Yağışlar Su Baskınlarına Neden Oldu

Güncelleme:

Almanya'nın çeşitli bölgelerinde dün akşam başlayıp gece boyunca etkili olan şiddetli yağışlar, su baskınlarına neden oldu. Hessen, Bavyera, Saksonya ve Berlin gibi eyaletlerde birçok noktada su altında kalan caddeler, taşan rögarlar ve devrilen ağaçlar yaşamı olumsuz etkiledi. Alman Meteoroloji Dairesi, bugün de ülkenin bazı bölgelerinde şiddetli yağış ve dolu uyarısı yaptı.

Almanya'nın çeşitli bölgelerinde dün akşam başlayıp gece boyunca etkili olan şiddetli yağışlar, su baskınlarına neden oldu.

Alman basınında yer alan haberlerde, ülkenin bazı bölgelerini etkileyen şiddetli yağışlar, hayatı olumsuz etkiledi.

Hessen eyaletinde bu nedenle birçok noktaya polis sevk edilirken Diezenbach kentinde su basan alt geçit bir süre kapatıldı.

Birçok caddenin su altında kaldığı Hessen'de, Hanau kentinde ve Main-Kinzig Bölgesi'nde rögarlar taştı ve çok sayıda ağaç devrildi.

Bavyera eyaletinin Aschaffenburg kentinde de şiddetli yağışlar sonucu sokakları ve binaların bodrum katlarını su bastı.

Almanya'nın doğusunda yer alan Saksonya eyaletinin Görtlitz ve Bautzen bölgelerinde de yollar ve binaların bodrum katları su altında kaldı. Bautzen'de bir tren, raylara devrilen ağaçlara çarptı.

Başkent Berlin'de ise Merkez ve Eyalet Kütüphanesi'nin (ZLB) arşivinin bulunduğu bodrum katını su bastı. Yağmur suyunu dışarı atan borunun şiddetli yağıştan patlaması nedeniyle kütüphane çalışanları, zincir oluşturarak yağmur suyunu kovalarla dışarı taşıdı.

Kütüphanenin direktörlerinden Jonas Fansa, RBB televizyon kanalına yaptığı açıklamada, arşivde yüzbinlerce kitabın bulunduğunu ve bunların tehlikede olduğunu belirterek "Binamızda hiç bu kadar su kütlesi görmemiştim." dedi.

Alman Meteoroloji Dairesinden yapılan açıklamada, bugün ülkenin güney ve doğusunda yer yer şiddetli yağış, gece ise ülkenin batısı ve güneybatısında şiddetli yağışın yanı sıra yer yer dolu yağabileceği uyarısı yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Doğal Afetler Hava Durumu Almanya Bavyera Hessen Berlin Güncel Ulaşım Çevre Dünya

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title