Haberler

Sosyal Medya Paylaşımıyla Gündeme Gelen Ali Nesin Kimdir?

Ali Nesin, Kadir Mısıroğlu'nun hastaneye kaldırılmasıyla ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımla gündeme geldi. Aziz Nesin'in oğlu matematikçi Ali Nesin kimdir? Ali Nesin kitapları ve yazıları neler?

Matematikçi Ali Nesin, Kadir Mısıroğlu'na yapılan eleştirilere yönelik sosyal medyadan paylaşım yaptı. Peki, Ali Nesin nereli? Ali Nesin hakkındaki tüm bilgiler haberimizde…

ALİ NESİN KİMDİR?

Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin, 18 Kasım 1957 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokuldan sonra ortaokulu İstanbul'da Saint Joseph Lisesi'nde, liseyi de İsviçre'nin Lozan kentindeki College Champittet'de tamamladı. 1977-1981 yılları arasında Paris Diderot Üniversitesi'nde matematikten "maitrise" derecesini aldı. Ardından ABD'de Yale Üniversitesi'nde matematiksel mantık ve cebir konularında doktora yapan Ali Nesin, 1985-1986 arasında Kaliforniya Üniversitesi Berkeley Kampüsü'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Ali Nesin Kimdir?

HRANT DİNK VAKFI DANIŞMA KURULU ÜYESİ

1987-1989 arasında Notre Dame Üniversitesi'nde yardımcı doçent, ardından 1995'e kadar Kaliforniya Üniversitesi'nde doçent ve profesör olarak görev yaptı. 1993-1994 öğretim yılında Bilkent Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisi oldu. Aziz Nesin'in 1995'te ölümü sonrasında ülkeye kesin dönüş yaptı ve Nesin Vakfı yöneticiliğini üstlendi. 2004'ten bu yana Nesin Yayınevi genel yönetmenliğini yapmaktadır ve 2011 yılından itibaren Hrant Dink Vakfı danışma kurulu üyesidir.

NESİN MATEMATİK KÖYÜ'NÜN KURUCUSU

Ali Nesin'in Matematik ve Korku, Matematik ve Doğa, Matematik ve Sonsuz, Matematik ve Oyun, Develer ve Eşekler, Matematik Canavarı ve Matematik ve Gerçek adlı matematik kitaplarının yanı sıra, Önermeler Mantığı, Sayma ve Sezgisel Kümeler Kuramı gibi yarı akademik matematik kitapları ile Analiz kitapları bulunuyor. Ali Nesin'in babası Aziz Nesin ile mektuplaşmaları iki cilt halinde yayımlandı. 2003'ten beri üç ayda bir yayımlanan ve Türk Matematik Derneği'nin sahibi olduğu Matematik Dünyası adlı derginin sorumlu yazı işleri müdürlüğünü yapıyor. Sanatsal faaliyetlerle de ilgilenen Nesin, yağlı boya resim, desen ve portre çalışmaları da yapıyor. Türkiye İnsan Hakları Kurumu Vakfı (TİHAK) kurucu üyesidir. Nesin Matematik Köyü'nün kurucusudur.

Ali Nesin Kimdir?

Nesin, Ağustos 2018'de Uluslararası Matematikçiler Kongresi tarafından dört yılda bir verilen Leelavati Ödülü'ne layık görüldü. 1996'dan beri Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı olan Ali Nesin dört çocuk sahibidir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kadir Mısıroğlu Sosyal Medya Aziz Nesin Ali Nesin

Adalet Bakanı Tunç'tan Engin Polat'ın tahliyesine ilk yorum: Tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez

Engin Polat'ın tahliyesine Adalet Bakanı'ndan ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin kılıçlı yeminine ilk yorum: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?

Kılıç çekerek yemin eden teğmenlere zehir zemberek sözler

'Kılıçlı yemin' tartışması büyüyor! Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Bunu milletimiz affetmez, vazgeçin

Erdoğan'a ateş püskürüp bir de çağrıda bulundu: Vazgeçin

Macron'un 'başbakan' tercihi Fransa'yı karıştırdı! Binlerce kişi sokaklarda

Macron'un son hatası, ülkeyi yangın yerine çevirdi! Binlerce kişi sokaklara döküldü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title