Haberler

Alanya'da Turizm 12 Aya Yayılacak

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALTİD, Alanya turizmini mevsimsellikten kurtarıp 12 aya yaymak için projeler üretiyor.

Türkiye'nin turizm cenneti Alanya'da, turizm sezonunu mevsimsellikten kurtarıp tüm yıla yayma çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Çalışmalara öncülük eden ALTİD Başkanı Burhan Sili, " Alanya'nın marka değerini arttırmak, yeni yatırımlar ve alternatif turizmle 12 ay turist gelmesini sağlamak öncelikli hedeflerimiz" dedi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Türk turizm sektörüne en fazla katkı sağlayan bölgelerin başında Alanya'nın geldiğini anımsattı. Buna karşın bölgedeki tesislerin doluluk oranının yılın yalnızca birkaç ayı yüksek olduğunu söyleyen Başkan Sili, şöyle devam etti:
" Alanya'nın marka değerini yükseltmek, turizmi mevsimsellikten yıl bazına yaymak amacıyla Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) hibe desteği ile bir önceki yıl ' Alanya Sahil Güvenliğini Geliştirme Projesi'ni, 2013 yılında da ' Alanya'da Dalga Sörflü Günler' projemizi tamamladık. Spor turizmine dalga sörfünü ekledik. Hali hazırda  'Engelsiz Turizm Kenti Alanya Projesi' devam etmektedir. Antik kentlerimizi, yayla yaşamını, endemik bitkileri, yöresel ipek dokuma ürünlerini ve yöresel lezzetleri yurt içi ve yurt dışında tanıtma, pazarlama, yeni pazarlara girmek için rekabet gücü oluşturma gibi konular çalışmalarımız arasındadır."

DOĞA SPORLARI İÇİN ÖNEMLİ PROJE

Alanya'nın coğrafi  ve iklimi açısından doğa sporlarına son derece uygun olduğunu söyleyen ALTİD Başkanı Sili, "Alanya kuzeyi, trekking, bisiklet gibi doğa sporlarının yapılmasına elverişlidir. Alanya Demirtaş mevkii-Syedra Kalesi'nden Okurcalar Alara Han'a kadar uzanan haritasını çizdirmekte olduğumuz alanlarda  gerekli altyapı çalışmalarını içeren bir projemizi BAKA'ya sunduk. Proje değerlendirme sürecindeki trekking ve doğa sporları güzergahlarının oluşturulması çalışmamız ile özellikle spor turizminin geliştirilmesi, bölgemiz turizminin  çeşitlendirilmesi ve uzamasına katkıda bulunacağını düşünmekteyiz.  Doğa sporlarının bölgemizde yapılır hale gelmesi ve sürekliliği Alanya tanıtımına olduğu kadar kırsal kesime de sosyal ve ekonomik yönden pozitif etki edecektir" dedi.

KONGRE VE SPOR MERKEZİ DE OLACAK

ALTİD Başkanı Burhan Sili; Alanya'nın önemli spor müsabakaları ile kongre ve seminerlere ev sahipliği yapacak yeni tesislere sahip olduğunu da hatırlattı. Sili, "15 bin kişilik stadyum ve bin seyirci kapasiteli 10 kulvarlı kapalı olimpik yüzme havuzu gibi spor tesislerimizde yıl boyunca önemli takımları ağırlamakta ve ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaktayız. Alanya-Konaklı'da 2013 yılında hizmete giren Akdeniz Üniversitesi Konaklı Kongre Merkezi'nde de önemli  kongre ve seminerlere  ev sahipliği yapmayı hedeflemekteyiz" diye konuştu. Başkan Sili; tahsis sürecinin tamamlanmasından sonra Alanya'da Emişbeleni (Baltepe), Mahmutlar (Gökçebelen), Kargıcak, Okurcalar (Ortaören) ve Türkler'de (Akyar) yapılacak olan golf alanlarıyla da golf turizminin hedeflendiğini açıkladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close