Haberler

Akıllı Teknolojinin Yaratıcıları Kuşadası'nda

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleceğin teknolojisi robot, insansız hava aracı, cep telefonu gibi cihazların yaratıcıları, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, Gediz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Temel Bilimler ve Mühendislikte Hesaplamalar Sempozyumu'nda...

Geleceğin teknolojisi robot, insansız hava aracı, cep telefonu gibi cihazların yaratıcıları, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, Gediz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Temel Bilimler ve Mühendislikte Hesaplamalar Sempozyumu'nda (ISCSE 2013) buluştu.

Makineleri insansız hale getiren yapay zekayı daha ileriye taşımanın yolları aranan Kuşadası Pine Bay Holiday Resort Otel'deki 2 günlük sempozyuma 6 ülkeden 80 bilim insanı katıldı. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik yaptığı açılış konuşmasında, sempozyumda geleceğin dünyasını yansıtan çok önemli konuların işleneceğini vurguladı. Prof. Dr. Seyfullah Çevik şöyle dedi:

"Yaşamımızın her alanına giren makineler giderek daha da akıllanıp fonksiyonlu hale geliyorsa, sempozyumumuza katılan her biri birbirinden değerli bilim insanlarının büyük payı var. Yapacakları sunumlarda, yapay zeka çalışmalarındaki yenilikleri öğreneceğiz. Onların anlattıkları, dünya bilimine ivme kazandıracak, teknolojiye yön verecek. Aynı zamanda da genç araştırmacıların ufkunu açacak."

BAZI KONU BAŞLIKLARI

Dünyaca ünlü beyinlerin iki gün boyunca Kuşadası'nda ele alacakları bilimsel konulardan bazılarının başlıkları şöyle:

Bilgisayar hesaplamaları yoluyla, zeytinyağının kaliteye dayalı coğrafi sınıflandırılmasının otomatik yapılması.

Hareketli robotların engellerden kaçabilmeleri.

Kaslar tarafından üretilen elektrik sinyallerinin doğru sınıflandırılmasına yönelik hesaplama yöntemlerinin geliştirilmesi.

Türkiye'de bilgisayar bilimi ve mühendisliği alanında yapılmış çalışmaların analizi.

Akıllı telefon kamerası ve projektörün, klavyeden bilgi girişi amacıyla ortak kullanımını sağlayan bir sistemin geliştirilmesi.

Temiz yakıt sağlayan benzin motorlarının çok boyutlu modellenmesi.

İnsansız hava araçlarının iletişimi amaçlı veri yönlendirme yöntemlerinin performans karşılaştırılması.

Otomatik görüntü ölçeklendirilmesi yöntemiyle çoklu panaromik arttırılmış gerçeklik sağlanması.

Elektronik iletişim güvenliği amaçlı düzenlemeler.

Otomatik yüz tanımaya yönelik dağıtık paralel sistemin geliştirilmesi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close