Haberler

AK Parti Konya Cihanbeyli Belediye Başkan Adayı Mehmet Kale Kimdir?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde Konya Cihanbeyli Belediye Başkan Adayını Mehmet Kale olarak açıkladı. Cihanbeyli Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Kale kimdir,nerelidir?

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin Konya Cihanbeyli Belediye Başkan Adayı açıklandı. Cihanbeyli Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan isim Mehmet Kale oldu. Mehmet Kale kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

MEHMET KALE KİMDİR?

Mehmet Kale, 1963 yılında Konya'da doğdu. İlkokulu 19 Mayıs ilköğretim Okulunda okuduktan sonra Konya İmam Hatip Okulu'na devam etti fakat 7. Sınıf sonunda okulundan ayrıldı ve lise diplomasını Gazi Lisesi'nden aldı. Ardından Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

SİYASİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALARDA BULUNDU

1984 yılında henüz öğrenciyken başladığı ticaret hayatına mezun olduktan sonra da devam eden Kale; tarım, hayvancılık turizm ve akaryakıt gibi sektörlerde varlık gösterirken aktif olarak siyasi, sosyal ve kültürel çalışmalarda da bulundu.

10 YIL GÜNYÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖREV YAPTI

2004 yılında aday olduğu Cihanbeyli'nin Günyüzü Beldesi'nde Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Günyüzü Belediye Başkanlığına seçilen Kale, o dönemdeki hizmet ve projeleri ile ön plana çıktı ve 2009 yılında yeniden başkan seçildi.

2014 SEÇİMLERİNDE CİHANBEYLİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Mart 2014 yerel seçimlerinde belde belediye başkanları, köy muhtarları ve bölge halkının talebiyle aday adayı olan Kale, adaylık sürecinin ardından Cihanbeyli Belediye Başkanı seçildi ve halen görevdedir. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti tarafından Cihanbeyli Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cihanbeyli Konya

Adalet Bakanı Tunç'tan Engin Polat'ın tahliyesine ilk yorum: Tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez

Engin Polat'ın tahliyesine Adalet Bakanı'ndan ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin kılıçlı yeminine ilk yorum: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?

Kılıç çekerek yemin eden teğmenlere zehir zemberek sözler

'Kılıçlı yemin' tartışması büyüyor! Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Bunu milletimiz affetmez, vazgeçin

Erdoğan'a ateş püskürüp bir de çağrıda bulundu: Vazgeçin

Macron'un 'başbakan' tercihi Fransa'yı karıştırdı! Binlerce kişi sokaklarda

Macron'un son hatası, ülkeyi yangın yerine çevirdi! Binlerce kişi sokaklara döküldü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title