Haberler

AK Parti'li Ömer İşçi'den 27 Mayıs darbesi açıklaması

Güncelleme:

AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, 27 Mayıs 1960 darbesinin 62. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, 27 Mayıs 1960 darbesinin 62. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Ömer İşçi, parti binasında düzenlediği toplantıda Türkiye'nin maruz kaldığı darbelerin milletin bünyesindeki demokrasi, ekonomi, insan hakları, sivil ve sosyal hayat unsurlarına zarar verdiğini söyledi.

27 Mayıs 1960'ta Türkiye'de hukukun askıya alındığını, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbenin vurulduğunu hatırlatan İşçi, "27 Mayıs darbesi, milli irade ile arasına perde çekenlerin demokrasiye, vicdanlara, hukuka ve insanlığa yönelik ihaneti olarak hafızalarımıza kazınmıştır." dedi.

İşçi, üzerinden yıllar geçse de vesayetçi odakların varlığını devam ettirerek en son 15 Temmuz'da da benzer bir senaryoyu devreye sokmaya çalıştıklarını dile getirerek, şöyle dedi:

"Milletimiz darbeler ve darbeciler karşısında liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşuyla bu kez millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını bozmuştur. Millete ve hizmete sevdalı kadrolar ile Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, 15 Temmuz'da demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir."

Açıklamaya AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Aynil Yavaş, AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Doğuş ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title