Haberler

Aigai'ye Büyükşehir'den Dev Destek

Haberler
Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya ve Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Aigai Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu.

Yalçınkaya, 2015 yılındaki kazı döneminde Aigai'ye 414 bin liralık maddi destek sağlandığını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Aigai Antik Kenti'ndeki kültür mirasının insanlığa sunulması için desteklerini esirgemiyor. Bu destekler sayesinde Antik Kent Aigai, gün yüzüne çıkıyor. Manisa'nın ulusal ve uluslararası turizm destinasyonlarında kendine yer bulacak Antik Kent Aigai'deki çalışmaları Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya ve Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil de yerinde inceledi. Aigai Kazı Başkan Yardımcısı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Yusuf Sezgin de geziye eşlik etti.

414 Bin Liralık Maddi Destek

Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesi Köseler mahallesindeki Aigai Antik Kenti'ndeki 2015 yılı kazı çalışmalarını yerinde incelediklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi'nin Aigai'ye 414 bin liralık maddi destek sağladığını söyledi.

Kültür Mirasına Eşsiz Değerler Kazandırılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Aigai Kazı Başkanlığı arasında imzalanan protokol neticesinde antik yolların ve tiyatronun ortaya çıkarılacağını aktaran Yalçınkaya, "Kültür mirasına eşsiz kazanımlar sağlayacak antik yolların ve tiyatronun, insan ruhunda yarattığı etkinin tarifi imkansız. Bu değerlerin Büyükşehir Belediyesi destekleriyle ortaya çıkması, bizim için ayrı bir mutluluk" diye konuştu.

Aigai Turizm Destinasyonlarının Uğrak Yeri Olacak

Aigai Antik Kenti'nde uzun yıllardan beri çalışmalar yapıldığını ve Büyükşehir Belediyesi'nin kazıya destek olmasıyla önemli mesafe kaydedildiğinin altını çizen Yalçınkaya, "Aigai, Manisa'nın uluslararası turizm destinasyonlarında yer alması açısından önemli bir referans olacak. Çünkü Aigai'de aynı toprak üzerinde farklı çağları yaşıyorsunuz. Bu değişkenlikler, bireyin düşsel ve zihinsel anlamda yeni dünyaları keşfetmesini kolaylaştırıyor. Tarih ve kültür ilişkisini görmek isteyen gezginler için Aigai, yeni bir turizm durağı olacak" dedi.

Aigai ile İlgili Bilimsel Yayınlar Olmalı

Aigai Antik Kenti gezisi sırasında Kazı Başkan Yardımcısı Sezgin'den bilgi alan Yalçınkaya, antik kentin tanıtımı ve daha geniş kitlelere ulaşması için bilimsel makaleler ve tanıtım kitaplarının hazırlanması önerisinde bulundu.

Yalçınkaya, Aigai Antik Kenti'nde kazı döneminde ortaya çıkarılan eserlerin, Manisa Büyükşehir Belediyesi destekleriyle insanlık mirasına kazandırılmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Kazı Başkanlığı'ndan, Ergün'e Teşekkür

Kazı Başkan Yardımcısı Sezgin, Aigai'ye desteklerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yusuf Sezgin Yunusemre

İmralı'daki görüşmede neler konuşuldu! Teröristbaşının 2 şartı varmış

İmralı'daki görüşmede neler konuşuldu! Teröristbaşının 2 şartı varmış

Son anketten çıkan sonuç bir hayli çarpıcı! Oyları neredeyse yüzde 10'a dayandı

Son anketten çıkan sonuç bir hayli çarpıcı! Oyları neredeyse yüzde 10'a dayandı

MHP'de istifa depremi! 8 ilçe başkanı birden görevi bıraktı

MHP'de istifa depremi! Hepsi birden görevi bıraktı

İmamoğlu, kendisine tepki gösteren vatandaşa böyle yanıt verdi: Sen bayağı çirkinsin

İmamoğlu'nun vatandaşa yanıtı olay oldu: Sen bayağı çirkinsin

title