Haberler

Afganistan'da DEAŞ/H'ye Operasyon: Çok Sayıda Terörist Yakalandı

Güncelleme:

Afganistan hükümeti, Kabil ve Bamyan dahil birçok bölgede DEAŞ/H terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda önemli sayıdaki teröristin yakalandığını açıkladı. Özel kuvvetlerin başarılı operasyonları ile örgütün önemli isimlerinin ele geçirildiği belirtildi.

Afganistan yönetimi, başkent Kabil ve Bamyan şehirleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerde devlet kurumları, siviller ve turistlere yönelik terör saldırıları düzenleyen DEAŞ/H mensuplarının yakalandığını bildirdi.

Afganistan geçici hükümeti sözcüsü Zabihullah Mücahid, basına yaptığı açıklamada, özel kuvvetlerin Kabil, Nangerhar ve Faryab vilayetlerinde terör örgütü DEAŞ/H'nin hücrelerine operasyon düzenlediğini duyurdu.

???????Mücahid, 17 Mayıs'ta Bamyan vilayetinde 3 İspanyol turistin ölümüne yol açan saldırı ile 2 Eylül'de Kabil'de 6 devlet memurunun hayatını kaybettiği saldırıları düzenleyen failler de dahil DEAŞ/H'nin "önde gelen isimlerinin" yakalandığını bildirdi.

Operasyonlarda intihar saldırısı hazırlığındaki Tacikistan vatandaşının da yakalandığını ve hücresinde çok sayıda mühimmatın ele geçirildiğini belirten Mücahid, Faryab vilayetinde iki teröristin etkisiz hale getirildiğini, çok sayıda örgüt mensubunun gözaltına alındığını kaydetti.

Mücahid, operasyonlarla DEAŞ'ı zayıflattıklarını ancak kalan teröristlerin "bazı istihbarat teşkilatlarının yardımıyla" Pakistan'ın Belucistan ve Hayber Pahtunhva eyaletlerine taşındığını ve onlar için eğitim kamplarının kurulduğunu ileri sürdü.

DEAŞ'ın bu kamplardan Afganistan ve Pakistan'daki terör saldırılarını organize ettiğini savunan Mücahid, yakalananların da Belucistan'ın Mastung bölgesinden ülkeye girdiklerini belirlediklerini anlattı.

Mücahid, örgüt mensuplarının yabancı servisler tarafından amaçları doğrultusunda kullanıldığını belirtti.

Kaynak: AA / Bilal Güler - Güncel

Uluslararası İlişkiler Afganistan Operasyon Güvenlik Politika Güncel Dünya Terör Kabil

Yeni yasama yılı başlıyor! Meclis bahçesinden canlı yayındayız

Yeni yasama yılı başlıyor! Meclis bahçesinden canlı yayındayız

Bahçeli, Lübnan'a karadan giren İsrail'e meydan okudu

"Şansını denemek isteyen varsa buyursun gelsin"

İsrail'den Lübnan'a 'Kuzeyin Okları' operasyonu! ABD, İran'ı açık açık uyardı

İsrail'den "Kuzeyin Okları" harekatı! Ordu Lübnan'a karadan girdi

Trafik cezalarına yüzde 45 oranında zam kapıda

Milyonlarca sürücüye kötü haber! Yüzde 45 oranında zam geliyor

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });