Haberler

AFAD ile BOTAŞ iş birliği protokolü imzaladı

Güncelleme:

AFAD ile BOTAŞ iş birliği protokolü imzaladı AFAD ve BOTAŞ, meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda iş birliklerini pekiştirmek amacıyla protokol imzaladı.

Afad ile BOTAŞ iş birliği protokolü imzaladı

ANKARA - AFAD ve BOTAŞ, meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda iş birliklerini pekiştirmek amacıyla protokol imzaladı.

AFAD ve BOTAŞ arasında iş birliği protokolü imzalandı. AFAD Genel Merkezi'nde gerçekleşen imza törenine AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu ve BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan katıldı.

Törende konuşan Başkan Dr. Güllüoğlu, "Afet yönetimi aslında hayatın her anını kapsayacak bir yönetimin parçası. Aynı sağlıklı yaşam gibi, aynı trafik gibi afet sadece olduğu anı kapsayan bir şey değildir. Öncesiyle, o anıyla, sonrasıyla çok daha geniş bir biçimde düşünmek gerekiyor. O yüzden AFAD olarak biz sadece kriz kurumu değil risk ve kriz yönetimi kurumu olmaya çalışıyoruz. Gerek yakındaki İzmir depreminde gerek yakındaki Giresun'daki selde, Elazığ'da ve Malatya'da daha çok müdahale hizmetlerimiz göründü. Ama bizim ondan öncesinde de başlayan çalışmalarımız vardı. Şu an mesela Elazığ ve Malatya için inşa halinde on binlerce konutun kimi tamamlandı kimi tamamlanmak üzere. Böylece daha iyi konutlarda yaşayan afet tehlikesi aynı olsa bile afet riski düşmüş şehirler oluşturabilelim" ifadelerini kullandı.

Ülke olarak doğalgaz ve petrol arzı konusunda daha iyi yerlere gelmenin önemli olduğunun altını çizen Dr. Güllüoğlu, "Kendi içinde de birçok riski barındıran çok önemli bir sektörden bahsediyoruz. Ülkelerin gelişiminde artık enerji hatları hayati pozisyonda. BOTAŞ sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın enerji hattına Rusya'nın ve Orta Asya'nın enerji arzına kadar global bir seviyede de kritik bir yerde duruyor" şeklinde konuştu.

İmzalanan protokol ile çerçevesi çizilmiş bir şekilde her iki kurumunda kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğini söyleyen Dr. Güllüoğlu, "Protokolün içindeki bir kısım faaliyetler umarım ihtiyaç duymayacağmız faaliyetler olur. Diğer alanlarda gerek eğitim alanında gerek ikili kurumların bu alan özelindeki kapasitesini geliştirme anlamında da her iki kuruma da katkı sağlamış olur diye temenni ediyorum. Bu iş birliğinin başka sektörlerde ilham vermesini temenni ediyorum" açıklamalarına yer verdi.

BOTAŞ Genel Müdürü Özcan ise, Türkiye'nin doğusundan batısına güneyinden kuzeyine yaklaşık 22 bin kilometreyi bulan bir şebekenin olduğunu belirterek, "Doğalgazın bu kadar yaygınlaşmasıyla bizim üzerimizdeki sorumluluk artmış durumda. Yaşanan felaketlerin her birinden hamd olsun alnımızın akıyla herhangi bir sıkıntı yaşamadan çıkmış olduk" diye konuştu.

Özellikle Marmara Bölgesi ile alakalı üzerinde durulan bir çalışmanın olduğunu duyuran Özcan, "TUBİTAK ve Kandilli ile üçüncü nesil deprem sensörleriyle beraber kritik tesislerimizin tamamını 2021 yılının ilk çeyreğinde tamamlamış olacağız. Toplumumuza karşı sorumluluklarımız var ve biz bu noktada kamu kuruluşu olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Bu protokol de inşallah her iki kurumumuza da ülkemiz de milletimize ve dünyaya faydası olur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güllüoğlu AFAD Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title