Haberler

Afad Başkanı Güllüoğlu: "Aybastı'daki Vatandaşlarımız İçin Elimizden Geleni Yapmaya Devam Edeceğiz"

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'i ziyaret etti.

Afad Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'i ziyaret etti. Güllüoğlu, Aybastı ilçesinde yaşanan heyelanla ilgili alınan tedbirlerin can kaybını önlediğini söyledi.

Afad Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Aybastı'da yaşanan heyelan sonrası incelemeler ve temaslarda bulunmak üzere Ordu'ya geldi. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'i ziyaret eden Başkan Güllüoğlu, Aybastı ilçesi için devletin bütün imkanlarının kullanıldığını söyledi.

"Yaşanan olaydan ders çıkartarak tekerrürünü önleyeceğiz"

Ziyarette, Aybastı'da yaşanan afete değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, can kaybının olmamasının teselli verici olduğunu söyleyerek kaybolan malın yerine konması için devletin tüm gücünü seferber ettiğini belirtti. Başkan Güler, "Devletimiz tüm imkanlarıyla Aybastı'da yaşanan olaya müdahale etti. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak iftar ve sahurda devamlı sıcak yemeklerini verdik. Tam teşekküllü bir mutfak tırı heyelan bölgesine konuşlandırdık. Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Vatandaşlarımıza herhangi bir sıkıntı hissettirmemek için özel bir çalışma yaptık. Bunun dışında su, elektrik bunların hepsi temin edildi. Daha da önemlisi bütün tesellimiz can kaybı olmamasıdır. Mal yerine konur zaten bununla ilgili çok güzel çalışmalar da yapıldı. Bundan sonra orayı tekrar eski haline getirmek için uğraşacağız" dedi.

"Bakanlığım dönemimde de MTA (Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü) bana bağlıyken Türkiye'nin heyelan haritasını çıkartmıştık" diyen Başkan Güler, bu heyelan haritasını tekrar gözden geçirip bundan ders alarak yeni yerleşim merkezlerinin yaşam kalitesini daha güzel ve emin bir şekilde oluşturmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Aybastı'daki vatandaşlarımız için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz"

Aybastı'da gerçekleşen olay için, AFAD ekiplerinin olay yerinde incelemeler yaptığını belirten AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, alınan tedbirlerin can kaybının önüne geçtiğine dikkat çekti. Heyelanın, 2015 yılından itibaren takip edildiğini be ellerinden geleceklerinin bilgisini paylaşan Dr. Güllüoğlu, "Bu heyelan olayı bizim açımızdan başarılı bir risk azaltma yaklaşımıdır. Çünkü 2015 yılından beri takip edilen bir heyelandı. En son şubat ayında arkadaşlarımız olay yerine inceleme yapmaya gittiklerinde heyelan olayının devam ettiğini ve acilen boşaltma aşamasına geldiğini fark ederek alandaki birçok evin boşaltılmasını sağladı. Alınan bu önlemler can kaybının önüne geçti. Afet yönetimi açısından başarılı bir örnek var. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Heyelanların devam etmemesini umut ederken ihtiyacımız olanın planlı yapılaşma olduğunu belirtmek isterim. Ordu'da yaşanan ilk olay değil inşallah son olur. Evini boşalttığımız vatandaşlarımızın Aybastı ve çevresinde kira yardımı almasını sağladık. Acil yardım ödeneği çıkardık. İyileştirme süreci devam ediyor. Buradaki vatandaşlarımız için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güllüoğlu Aybastı Ordu AFAD Haberler

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den 'Hazır olun yeni pandemi geliyor' uyarısı

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den "Hazır olun yeni pandemi geliyor" uyarısı

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Bakmadan Geçme

6 HAZİRAN BURÇ YORUMU | Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK , KARİYER… 6 HAZİRAN 2024 PERŞEMBE YAYIN AKIŞI! Bugün televizyonda ne var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW GELİNİM MUTFAKTA 6 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 6 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 8 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Akşener ile Erdoğan görüşmesi detayları! Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan neler konuştu? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 6 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat'a ne oldu? Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 6 Haziran dün gece deprem mi oldu? Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title