Haberler

Adü'de "Teksas'tan Hakikate Yolculuk" Adlı Söyleşi Gerçekleşti

Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) Teksas Eyaletinde Hıristiyan bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelen Najla Tammy Kepler’in İslamiyet’le tanışmasının ardından yaşadıklarını anlattığı “Teksas’tan Hakikate Yolculuk” adlı söyleşi programı Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonunda gerçekleşti.

Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) Teksas Eyaletinde Hıristiyan bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelen Najla Tammy Kepler'in İslamiyet'le tanışmasının ardından yaşadıklarını anlattığı "Teksas'tan Hakikate Yolculuk" adlı söyleşi programı Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonunda gerçekleşti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe Adnan Menderes Üniversitesi Prof. Dr. Cavit Bircan, Genel Sekreter v. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte Najla Tammy Kepler, inançlı bir aileden geldiğini ve ailesinde hiç Müslüman olmadığını, inancındaki boşluklardan dolayı arayış içerisinde olduğunu ve Allah'a 'Rabbim bana hikmet ver' diyerek dua ettiğini bunun akabinde Müslümanlık ile tanışmasını anlattı.

Hıristiyanlık inancıyla ilgili sorgulamalar yaptıktan sonra rahibe 'Neden domuz eti yiyorsunuz, neden Allah'ın Peygamberi ile ilgili iğrenç söylemler var' sorularını soran Kepler, rahiplerin verdikleri yanıtlardan tatmin olmadı. Kepler, rahiplerin verdikleri yanıtların hiçbir kaynakta bulunmadığını, diğer manevi kitapların değiştirildiğini ve içerik bakımından Rabbi tanıma konusunda eksiklikler bulunduğunu ifade etti. İnanç konusunda boşluğa düşen Kepler, bunun ardından 40 Hadis kitabını iki günde okuyarak Müslümanlık ile tanıştı.

Kepler ABD'nin ekonomik olarak zengin olmasına rağmen, ABD'de alkol ve uyuşturucu bağımlılığının hat safhada olduğuna, ahlaki değerlerin çöktüğüne ve boşanma oranlarının çok yüksek olduğuna dikkat çekerek aslında Amerika'nın iç yüzünün göründüğü gibi olmadığını bunun da inanç eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Faiz konusuna da açıklık getiren Kepler, faizi modern kölelik olarak tanımladı. İnsanların ihtiyaçları için kullandıkları kredilerin bedelini öderken, annesinden örnek vererek modern anlamda kölelik yaptıklarını vurguladı.

Türkiye'deki inanç yapısına da değinen Kepler, "Müslüman olunca gerçek hayatı keşfettim, nereye dönersem İslamiyet'in güzelliği ile karşılaştım." diyerek insanın kendi dünyasını güzelleştirmesinin kendini değiştirmek ile başladığını belirtti. Kepler, "Önemli olan aklı, kalbi kullanarak iyi bir kul olmak." mesajını vererek konuşmasına son verdi.

Soruların yanıtlanmasının ardından Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Najla Tammy Kepler'e katkılarından dolayı teşekkür belgesi ve ADÜ hediye paketini verdi.

Etkinlik sonunda Najla Tammy Kepler, "Teksas'tan Hakikate Yolculuk" kitabını imzalayarak öğrencilerle bir süre sohbet etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adnan Menderes Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Cavit Bircan Teksas Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları!
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title