Haberler

Adana'daki Fetö/pdy Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan örgütün kapatılan okullarında müdür, müdür yardımcılığı ve öğretmenlik yapan biri tutuklu 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan örgütün kapatılan okullarında müdür, müdür yardımcılığı ve öğretmenlik yapan biri tutuklu 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu Ramazan Başol, tutuksuz sanıklar Ramazan Yıldız, Ercan Gün ve Fatih Demir ile avukatları katıldı.

Kapatılan Burç Okullarında müdürlük yapan Ramazan Başol, ifadesinde, hakkında okulda memurlara sohbet toplantısı yaptırdığı ve katılıma zorladığı yönünde iddialar bulunduğunu belirterek, "Okulda çalışan memurlara motivasyon amaçlı Genel Müdür Sultan S'nin talimatıyla Hüseyin Ç. tarafından sohbet düzenleniyordu. Ancak ben bu sohbetlere katılmadığım için içeriği hakkında herhangi bir bilgim yoktur." dedi.

Kapatılan Bank Asyada çalıştığı kurumun anlaşması olması nedeniyle hesap açtırdığını ifade eden Başol, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Örgütün kapatılan bir okulunda müdür yardımcısı olarak çalışan Ergün Gün de örgüt üyesi olmadığını savunarak, suçlamaları reddetti.

Kimya öğretmeni Fatih Demir ise okulda bir süre müdür yardımcısı olarak görev yaptığını, okulun FETÖ/PDY'ye ait olduğunu bilmediğini iddia etti.

Ramazan Yıldız da savunmasını yazılı olarak yaptı.

Tanık olarak dinlenen okulda memur olarak çalışan E.K. ise Başol'u çalıştığı okulun müdürü, Demir'i de müdür yardımcısı olması nedeniyle tanıdığını söyledi.

Daha sonra örgüte ait farklı okullarda çalıştığını ifade eden E.K, şöyle konuştu:

"Ben çalıştığım okulların Fetullah Gülen cemaatine ait olduğunu biliyordum ancak o dönemlerde gizli faaliyetleri olduğundan bilgim yoktu. Çalıştığım okullara zaman zaman dışarıdan gelen insanlar oluyordu. Okullarda konferans salonları vardı. Buralarda toplanıyorlardı. Okul müdürü Ramazan Başol benden ve diğer çalışanlardan Zaman gazetesine abone olmamızı istedi. İş yerine gazete geliyordu. Gelen dağıtıcıya da aylık olarak veriyordum. Zaman zaman okula gelen giden kişiler oluyordu. Bunlar genellikle akşam saatlerinde geliyor ve konferans salonunda toplanıyorlardı. Okula gelen kişileri müdür Ramazan Başol, müdür yardımcıları veya öğretmenlerden bazıları karşılayıp salona gönderiyorlardı. Ben bu okullarda çalışırken Vural Okulu'nun üst katındaki salonda sohbet toplantıları oluyordu. Bu toplantılara bizi genel müdür Sultan S. ve okul müdürü Ramazan Başol yönlendiriyordu. Katılmadığımız zaman bize kızıyorlardı. Bu sohbet toplantıları haftada bir yapılıyordu. 17-25 Aralık'tan önce ve sonra da sohbetler devam etti. Sohbetlerde, sohbet hocalığını muhasebe müdürü İshak E. yapıyordu. Son dönemde de okulda satın almada çalışan Hüseyin Ç. yapıyordu. En son sohbet 15 Temmuz'dan bir ay kadar önce olmuştu. Bu sohbet toplantılarında Fetullah Gülen'in internetten videoları bize seyrettirildi."

Tanık E.Y. ise bir evrak imzalatmak için müdürün odasına girdiğinde tutuklu sanığın "ByLock'ta bir mesaj, gündem var mı?" diye sorduğunu duyduğunu öne sürdü.

Tanıkların da dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, Ramazan Başol'un ileride etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma ihtimalini dikkate alarak yurt dışı çıkış yasağı ve cuma günleri polis merkezine imza karşılığı adli kontrolle tahliyesine karar verdi.

Diğer sanıkların adli kontrollerinin devamı kararlaştırılıp duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close