Haberler

Adana'da Zincirleme Trafik Kazası Davası Görüldü: 22 Yıl Hapis İstemi

Güncelleme:

Adana'da otoyolda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişinin ölümü, 9 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayın sanığı H.İ.D. hakkında 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Duruşmada sanık, olay günü hızının 50 km/s altında olduğunu ve kaza anında güneş ışınlarının etkili olduğunu savundu.

Adana'da otoyolda zincirleme trafik kazasında 1 kişinin ölümüne 9 kişinin yaralanmasına neden olduğu öne sürülen tır sürücüsünün 22 yıl 6 aya kadar hapis talebiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık H.İ.D. ve bazı müştekiler ile taraf avukatları katıldı.

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan H.İ.D. olay günü Adana'dan Mersin'e seyir halinde olduğunu söyledi.

Yolun orta şeridinde ve hızının 50 kilometrenin altında olduğunu öne süren H.İ.D, şöyle devam etti:

"O gün hava yağışlıydı, yerler ıslaktı. Ben alkol kullanmadım. Karşımdan çok keskin bir şekilde güneş ışınları gözüme doğru yansıyordu. Güneşin tam batma saatleriydi. Önümde seyreden S.C'ye ait araç büyük olduğu için ona uygun bir şekilde seyir halinde gidiyordum. Aramızda yaklaşık 70 metre bulunuyordu. S.C. karşıdan yansıyan güneş ışınlarından dolayı aniden frene basmıştı. Önümde seyreden aracın stop lambasını fark edemedim. Frene basmaya başladığımda tır zaten kaymaya başlamıştı. Sol şeride geçtiğimde bir araca vurdum. Sol şeritte seyreden Ceyda Erkoç'un da içinde bulunduğu aracın farkında değildim. Kaza anlattığım şekilde meydana gelmiştir. Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesince düzenlenen raporu kabul etmiyorum. Bu kazada sadece benim kusurumun bulunduğunu düşünmüyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim."

Kazada hayatını kaybeden Ceyda Erkoç'un (26) eşi müşteki Oğulcan Erkoç ise sanık H.İ.D'nin orta şeritten hızlı bir şekilde sol şeride geçtiğini ileri sürerek, "H.İ.D. sol şeride geçtiğinde benim sevk ve idaremdeki araca çarptı. Herhangi bir şekilde hızını yavaşlatma gayreti içinde değildi. Kazada eşim Ceyda Erkoç hayatını kaybetti. Sanıktan şikayetçiyim. Cezalandırılmasını talep ediyorum." dedi.

Cumhuriyet savcısı ise dosya kapsamındaki mevcut delil durumu, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, bu aşamada adli kontrol tedbirinin yetersiz kalması, tutuklama tedbirinin ölçülü oluşu da dikkate alınarak H.İ.D'nin mevcut halinin devamına karar verilmesi ve eksik hususların giderilmesi yönünde mütalaasını bildirdi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda 15 Mart'ta çok sayıda aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında Ceyda Erkoç hayatını kaybetmiş, 9 kişi yaralanmıştı. Kaza nedeniyle tır sürücüsü H.İ.D. 16 Mart'ta tutuklanmıştı.

Güvenlik Mahkeme 3-sayfa Güncel trafik Güneş adana Hukuk Kaza

Cansız bedeni 19 gün sonra bulunan Narin'in kopuk bacağının sırrı çözüldü

Narin'in kopuk bacağının sırrı çözüldü

Paranın patronu TBMM'de vekillere sunum yapacak! İşte öne çıkan 2 başlık

Paranın patronu Meclis'e çıkarma yapıyor! İşte gündeme getireceği 2 konu

Hizbullah'a yönelik siber saldırının altından CEO Cristiana çıktı

MOSSAD hazırladı, Cristiana adım adım uyguladı

Salı gününden itibaren benzine 1 lira 40 kuruş zam geliyor

Akaryakıta okkalı zam geliyor! Tabeladaki rakam keyifleri epey kaçıracak

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });