Haberler

ABD'deki Nitrojen Gazı İle İdam Üzüntüyle Karşılandı

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, ABD'nin Alabama eyaletinde nitrojen gazı ile gerçekleştirilen ilk idamı üzüntüyle karşıladığını belirtti. Türk, bu yöntemin işkence ve insanlık dışı muamele olabileceği endişesini dile getirdi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, ABD'nin Alabama eyaletinde ülke tarihinde ilk kez bir mahkumun nitrojen gazı ile idam edilmesini üzüntüyle karşıladığını bildirdi.

Türk, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu test edilmemiş ve yeni nitrojen gazıyla boğma yönteminin işkence, insanlık dışı ya da küçük düşürücü muamele olabileceğine ilişkin ciddi endişelere rağmen Kenneth Smith'in Alabama'da infaz edilmesini üzüntüyle karşılıyorum." ifadesini kullandı.

İdam cezasının temel haklardan biri olan "yaşama hakkına" aykırı olduğuna işaret eden Türk, ABD'deki tüm eyaletleri, idamın dünya çapında kaldırılmasına yönelik bir adım olarak, bu yöntemi kullanmayı ertelemeye davet etti.

ABD'nin Alabama eyaletinde bir mahkum, ilk kez nitrojen gazı yöntemiyle idam edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Alabama

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title