Haberler

8. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması'nın Kazananları Açıklandı

Güncelleme:

Yeşilay tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması'nda kazananlar belli oldu. Yarışmaya 59 ülkeden 1367 eserle 757 karikatürist başvurdu. İran'dan Hamed Mortazavi Alavi birincilik ödülünü, Musa Gümüş ikincilik ödülünü, Sait Munzur üçüncülük ödülünü, Cenk Alparslan ise Mazhar Osman Ödülü'nü kazandı.

8. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması'nın kazananları açıklandı.

Yeşilay'dan yapılan açıklamaya göre, bu yıl yarışmaya 59 ülkeden, 1367 eserle 757 karikatürist başvurdu.

Birincilik ödülüne İran'dan Hamed Mortazavi Alavi, ikincilik ödülüne Musa Gümüş, üçüncülük ödülüne Sait Munzur, Mazhar Osman Ödülü'ne ise Cenk Alparslan layık görüldü.

Emre Pakman ve Sabit Aydın ile Endonezya'dan Dendy Heru Hardono'nun başarı ödülü kazandığı yarışmada, 16 Yaş Altı Kategorisi'nde ise Ayşegül Yiğitoğlu, Kayra Dinçer, İrem Günaydın ve Duru Özgür ödül aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeşilay Genel Sekreteri Yasin Erol, sanatın evrensel diliyle bağımlılık konusuna dikkati çekmeyi hedeflediklerini belirterek, "Mizahın ve eleştirinin güçlü bir birleşimi olan karikatür sanatı, toplumsal sorunları daha anlaşılır ve etkileyici anlatabilecek bir türdür. Biz de bu güçten, bağımlılıklara karşı farkındalığımızı artırmak için istifade ediyoruz. Bu anlamlı yarışma, aynı zamanda sanatçılara hem yeteneklerini sergileme hem de sosyal sorumluluklarını yerine getirme imkanı sunuyor. Bağımlılıkların zararlarına dikkati çekmek ve toplumu bu yönde bilinçlendirmek, hepimizin ortak amacı. 104 senedir bu amaçla hizmet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mazhar Osman Kültür Sanat Güncel Kültür Sanat Gümüş İran

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title