30 İtfaiye Erine Daha Sertifika Verildi
Kocaeli İtfaiyesi, Çeşitli Belediyelerden Gelen 30 İtfaiyeciye Daha Eğitimlerinin Ardından Sertifikalarını Verdi.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen itfaiyeci eğitim programlarının 7'ncisi düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi. Eğitim alan 30 itfaiye erine her biri 1000 TL değerinde olan tam teçhizatlı itfaiye giysisi hediye edildi.
TEORİK VE PRATİK EĞİTİM ALDILAR
Türkiye'nin çeşitli belediyelerinden gelen itfaiyeciler, teorik ve pratik eğitimlerinin ardından sertifikalarını aldı. Sekapark Otel'de gerçekleştirilen programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, İl Afet ve Koordinasyon Müdürü Osman Metin Saroğlu, AKUT Kocaeli İl temsilcisi Recep Şalcı, şube müdürleri, birim amirleri ve sertifika almaya hak kazanan 30 itfaiye eri katıldı.
190 KİŞİYE SERTİFİKA VERİLMİŞTİ
Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Kocaeli İtfaiyesi'nin eğitim yuvası haline geldiğini vurguladı. Kara, Kocaeli İtfaiyesi'nin oldukça tecrübeli bir teşkilat olduğunu ve bu tecrübelerini de diğer itfaiye teşkilatlarına aktardıklarını ifade etti. Daha önce verdikleri eğitimlerle birlikte toplam 190 itfaiye erine eğitim verdiklerini belirten Kara, "Yangınlarla mücadelenin en başarılı yolu yangının çıkmasını önlemektir" dedi.
KOBİTEM EĞİTİM ALANINDA
Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nin (KOBİTEM) Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti.
750 DERECEDE EĞİTİM
Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynırda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü.
DAR ALANDA ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi.