Haberler

28 Şubat Davası Başladı

TESUD Başkanı Karakuş, "Bu mağduriyetin şuanda tutuklu bulunan silah arkadaşlarımızla bir ilgisi yoktur. Silah arkadaşlarımız başbakanlığın yayımladığı genelgedeki tedbirleri uygulamışlar, söylendiği gibi darbe yapmamışlardır"

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı Erdoğan Karakuş, "Bu mağduriyetin şuanda tutuklu bulunan silah arkadaşlarımızla bir ilgisi yoktur. Silah arkadaşlarımız başbakanlığın yayımladığı genelgedeki tedbirleri uygulamışlar, söylendiği gibi darbe yapmamışlardır" dedi.

28 Şubat davasının görüldüğü Ankara Adliyesi önünde toplanan TESUD ile İşçi Partisi üyeleri ortak basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan TESUD Başkanı Erdoğan Karakuş, davada yargılananların dönemin cumhurbaşkanı ile başbakanının talimatlarını yerine getirdiğini savundu.

Karukuş, "Bu mağduriyetin şuanda tutuklu bulunan silah arkadaşlarımızla bir ilgisi yoktur. Silah arkadaşlarımız başbakanlığın yayımladığı genelgedeki tedbirleri uygulamışlar, söylendiği gibi darbe yapmamışlardır" dedi.

28 Şubat sürecinde yaşananları özetleyen Karakuş, dönemin siyasetçilerinin mağdur konumuna girme hakkının olmadığını öne sürdü.

Karakuş, "Bu davada bir kişi hariç, sadece askerlerin yargılanması davanın siyasi olduğu, BOP'un bir parçası olduğu, Türkiye üzerinde gizli emelleri bulunanların bir hareketi olduğu, amaçlarının askerleri itibarsızlaştırarak Türkiye üzerindeki emellerini daha kolay elde etmek olduğu Ortadoğu'daki Müslümanı Müslümana kırdırma karmaşasının bunun en güzel kanıtı olduğu millet iradesinde yerini bulmuştur" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Erdoğan Karakuş 28 Şubat Türkiye

Nevzat Bahtiyar'ın ek ifadesi ortaya çıktı: Narin'in öldüğünü annesi ilk günden biliyordu

Narin'in annesiyle ilgili ses getirecek yeni itiraf

AJet kötü başladı! 3 ayda tam 12 bin adet şikayet başvurusu yapıldı

3 ay önce faaliyete geçen havayolu şirketi için şikayet yağıyor

Küresel kriz onları da vurdu! Alman otomotiv devi resmen iflas etti

Kriz onları da vurdu! Alman otomotiv devi resmen iflas etti

Benzine okkalı zam geliyor! Tabeladaki rakam araç sahiplerinin keyfini kaçıracak

Akaryakıta okkalı zam geliyor! Tabeladaki rakam araç sahiplerinin keyfini kaçıracak

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });