Haberler

22. Zeka Oyunları Yarışması" Ödül Töreni

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Artık gelecek ve sermaye zekada ve bireyde.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Artık gelecek ve sermaye zekada ve bireyde. Bugün bir bilgisayar yazılımı için 100-150 milyar dolarlar konuşuluyor." dedi.

Erdem, Türkiye Zeka Vakfı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ, TÜBİTAK ve İş Bankası'nın desteğiyle ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen "22. Zeka Oyunları Yarışması"nın ödül törenine katıldı.

Tüm annelerin Anneler Gününü kutlayan Erdem, "Bilim ve ilim aşığı, zekayı ön plana getiren buradaki annelerin, Anneleri Gününü özellikle kutluyorum. Hepinizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Erdem, Bakanlık olarak zekanın geliştirilmesinin öneminin farkında olduklarını belirterek, bu konuya özel olarak eğildiklerini söyledi.

Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı'nın 22 yıldır Zeka Oyunları Yarışmasını özel bir gayretle düzenlediğini vurgulayan Erdem, şöyle konuştu:

"Bu yarışma şimdiye kadar başarıyla geldi. Nice 22 yıllara, Allah ondan razı olsun. Çünkü artık gelecek ve sermaye zekada ve bireyde. Bugün bir bilgisayar yazılımı için 100-150 milyar dolarlar konuşuluyor. O bakımdan bizim burada geleceğimiz olan yavrularımız ve yetişkinlerimiz, ülkemizin refahı için ve bizden ümidi olan ülkeler için fırsat olacaklar. Bütün katılımcıları kutluyorum. katılımcı meslek gurubu olarak önde olan öğretmenlerimizi de ayrıca tebrik ediyorum."

Ödül alan zekalar

Konuşmaların ardından törende, Türkiye genelinde 29 bin 584 kişinin başvurduğu, "minikler" ve "çocuklar", "gençler" ve "yetişkinler" olmak üzere dört kategoride düzenlenen yarışmanın kazananları açıklandı.

Yarışamda, "minikler" kategorisinde birinciliği Su Ece Boztepe, ikinciliği Yağmur Kamacı, üçüncülüğü ise Zeynep Arat elde etti.

"Çocuklar" kategorisinde Tunahan Turgut birinci, Kıvanç Toper ikinci ve Gülşen Naz Başer de üçüncü oldu.

"Gençler" kategorisinde birinciliğe Gürkan İnal, ikinciliğe Doğa Deniz Dikici ve üçüncülüğe Mesut Melih Akpınar hak kazandı.

"Yetişkinler" kategorisinde ise Murat Koz birinci, Cihan Altay ikinci, Mustafa Karatutlu ise üçüncüğü elde etti.

Törene, Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gönül Sayan ve İş Bankası Kurumsal İletişim Bölüm Müdürü Suat Sözen ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Erdem İş Bankası Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title