20 Bin Öğrenciye Uyuşturucu ve Alkolün Zararları Anlatıldı
DESADER, Bağımlı Değil Bilinçli Nesil Projesiyle 20 bin ortaokul öğrencisine alkol ve uyuşturucu maddelerin zararlarını anlatıp, bilgilendirdi.
Denizli'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Denizli Sağlık Derneği (DESADER) ile yürüttüğü Bağımlı Değil Bilinçli Nesil Projesi'yle 20 bin ortaokul öğrencisine sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin zararları anlatılarak, bilgilendirildi. Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, projede gençlerin bilinçlendirilmesinde önemli yol kat ettiklerine inandığını söyledi.
Bağımlı Değil Bilinçli Gençlik Projesi'nin Değerlendirme Toplantısı Çağlayan Catering'de yapıldı. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, DESADER Başkanı Dr. Mustafa Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Tandır, dernek üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
DESADER Başkanı Dr. Mustafa Şahin, hekimler olarak koruyucu hekimliği, tedavi edici hekimlikten daha önce tuttuklarını belirterek, "Toplumda bağımlılıkla ilgili problemler oluşmadan, gençlerin bilinçlendirilmesi, eğitilmesi ve bağımlı olmamaları için bu projeyi geliştirdik. Büyük fedakarlıkla çalışarak eğitimleri veren 21 hekim arkadaşıma teşekkür ediyorum" dedi.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ise, Bağımlı Değil, Bilinçli Nesil Projesi ile bir yılda 20 bin öğrenciye eğitim verildiğini söyledi. Doktorların projede gönüllü olarak görev yaptığını belirten Akgül, "Zararlı ve kötü alışkanlıklara düştükten sonra kurtulması çok zordur. Koruyucu hekimlikle bu alışkanlıklar kazanılmadan önlenmesi daha kolay olmakta. Gençlerimizi daha küçük yaşlardan bu konularda bilinçlendirir ve eğitirsek ileride bu tür alışkanlıklar kazanma risklerinin daha az olacağına inanıyoruz. DESADER ile beraber yürüttüğümüz projemizde büyük yol kat ettiğimize inanıyorum. 12 ilçe ile 25 merkez olmak üzere 37 ortaokulda sigara, alkol ve uyuşturucudan gençlerin korunması ve zararları uzman doktorlar tarafından anlatıldı, 20 bin öğrenciye ulaşıldı" diye konuştu. - Denizli