Haberler

1paris Büyükelçilik Rezidansında Expo 2020 Resepsiyonu

Bıe üyeleri onuruna düzenlene geceye çok sayıda konuk katıldı.

Bıe üyeleri onuruna düzenlene geceye çok sayıda konuk katıldı. Konukları İzmir valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu karşıladı.

Büyükelçi Tahsin Burcuoğlu, Vali Mustafa Toprak, Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ve Emekli Büyükelçi Uluslararası Sergi Bürosu (BIE)baş danışmanı Murat Ersavcı yaptıkları sunumlarla Expo 2020'nin İzmir'e verilmesi için yapılanları ve yapılacaklar konusunda birer konuşma yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu seçimlerde yeniden aday oyup olmayacağına dair soruya, 'Bu sorunun cevabı yok. Zaten aday olsaydım aday adaylığımı açıklayacaktım, müracaat edecektim. Ben süreci izlemek istiyorum. On yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Süreci izleyip doğru karar vermek istiyorum. Onun içinde şu anda karar vermiş değilim. Eğer karar vermiş olsam aday olup olmayacağım konusunda cevap verirdim. Tüm samimiyetimle süreci izliyorum, ona göre kara vereceğim.' Dedi.

'İzmir Expo 2020'yi alacak olursa aday olmanızı etkileyecek mi' şeklindeki soruya Kocaoğlu, '27 Kasımı bir görelim İzmire Expo'yu getirelim,o da bizim karar verme sürecimizde etkili olcaktır.?Ekim ayı başında yapılacak sempozyuma katılacak BIE üyelerinin katılımı çok yüksek ani mazeretleri çıkmaz. Sanıyorum biz üçyüz civarında davetli bekliyoruz.Bunların içerisinde birinci deleğeler,ikinci delegeler olacak.Yahut onların delegeleri olacak .Onları izmirde üçgün boyunca ağırlayacağız.İzmiri tanıtcağız.Expo alanımızı göstereceğiz.Traihi yerlerimizi göstereceğiz.Kenti gezdireceğiz.Nasıl bir kent için oy kullanacaklarını anlatacağız.?Hükümetin maddi desteği konusunda 'Expolar tek başına belediyelerin yapacağı hiçbir organizasyon tek başına yerel yönetimlerin büyük oragnizasyonlar yapacağı bir organizasyon değil.Zaten olmazsa olmazı merkezi hükümetin ve devletin desteğidir.Onu da merkezi hükümetimiz veriyor.Orda bir problem yok.Ve anamuhalefet partimiz,diğer siyesi partilerimizde veriyor.Yerel yönetim zaten veriyor. İzmir halkı veriyor.Ege halkı veriyor. Türkiye halkı veriyor.Bu Türkiye projesi.Böyle bakmak gerekiyor.Maddi manevi destek konusunda hiç bir problem çıkmayacağına inanıyorum. İnaçla çalışıyoruz.Hak ettiğimize inanaıyoruz.Rakiplerimizdendaha güçlü daha isteklive daha önde olduğumuza inanaıyoruz.27 akşamı İzmir'de expo'yu alan bir kent olarak şölen yapmak istiyiyoruz.

İzmir valisi Mustafa Toprak ' Paris bizi biz delegelerimizi ağırlıyoruz.27 kasım 2013 tarihinde Paris'te yapıcak olan Expo 2020 oylamasında İzmiri birlikte yarıştığı dört ülke içerisinden öne çıkaracak ve sandıktan çıkaracak şekilde o zorlu sürecin İzmir lehine sonuçlanması için buradayız.Ankara'da cumhurbaşkanımız, başbakanlarımız, bakanlarımız dışişleri bakanlığımız diğer tarafa döndüğümüzde İzmir'in tüm dinamikleri Expo 2020'nin İzmir'de düzenlenmesi için yoğun gayretleri hep birlikte sürdürüyoruz.İzmir kent olarak buna inanıyoruz,güveniyoruz ve İzmir halkı ve Türkiye halkı bunu sahiplenmiş vaziyette.Dolayısı ile biz sağlık ana temamaızıda ön plana çıkararak neden Expo 2020 olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.164 ülke oy kullanacak. Kalabalık olmaması açısından resepsıyonu ikiye ayırararak gerçekleştirdik.Dünya ülkelerinin temsilcileri İzmir'i ana temasını ülkemizin bu projesinin temasının çok önemli olduğunun ifade ediyorlar ve destekleyeceklerinide açıkca ifade ediyorlar.Biz onların oyuna terchine de saygı duymak istiyoruz ama ana temamız. Paris'te 1889 Expo düzenlenirken Eyfel kulesi yapılırkençabalar gayretler ortaya konulurken halkın bu demir yığınlarını niye buraya getiriyorsunuz burayı niye bozuyorsunuz diye yakınmalar olmuş.Bu gün geldiğimiz noktada 46 milyon insan Eyfel kule'sine gelerek gezerek katkı sağlıyor.Bunlar önemlidir.Ülkemizde de İzmir 2020 Exposu alındığı taktirde ülkemiz adına önemli simgesel bir eseride kazandırmayı tahut ediyoruz.Bunun çalışmalarını da yapıyoruz.Expo aracılığı ile dünya ülkelrine sağlık ana teması ile katkı sağlamayada başarılı bir şekilde fırsat verilir ve bizde bunu gerçekleştir diye düşünüyoruz.'

Emekli Büyükelçi, Uluslararası Sergi Bürosu (BIE) baş delege ve kurallar Komitesi Başkanı BIE Başkan yardımcısı Murat Ersavcı '168 ülkenin temsilcisi ile yakın temas kurmak,Yakın temasla onların İzmir'e oy vermelerini sağlamaya çalışmak.27 Kasımda Türkiye adına oy vercek kişiyim.Türkiye'nin uluslar arası arenada ki gücü,istikrarı ekonomik alanda sağladğı gelşmelerin bu oylama üzerinde önemli bir etkisi olacağına kuşku duymuyorum.Diğer adaylarla karşılaştırdığımız zaman İzmir'in en güçlü bir aday olduğunu değerlendiriyorum.Konu henüz ortada giderek daha ivme kazanan bir çalışma içinde bulunuyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Toprak Türkiye İzmir Paris

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin çağrısına destek: Tarihi bir fırsat penceresi açıldı

Bahçeli'nin Öcalan'la ilgili sözleri için bakın ne dedi

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti'de hareketlilik

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti'de hareketlilik

PKK liderinin kardeşi Mehmet Öcalan: Kimse kimseyi aldatmasın

Bahçeli'ye Öcalan cephesinden ilk yanıt

'Öcalan' çağrısının yankıları sürüyor: Endişen varsa, düne kadar elini öptüğün Bahçeli'ye git

"Endişen varsa, düne kadar elini öptüğün Bahçeli'ye git"

title