Haberler

En Ölümcül 27 Dövüş Sanatı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Karate Karate, Japon silahsız savaş sanatı Japoncada silahsız elin yolu anlamına gelmektedir2 Bokator Khmer savaş sanatı ve silah tekniklerini içeren bir döğüş sistemidir.

1 Karate Karate, Japon silahsız savaş sanatı Japoncada silahsız elin yolu anlamına gelmektedir

2 Bokator Khmer savaş sanatı ve silah tekniklerini içeren bir döğüş sistemidir. Kamboçyada khmer savaşçılarının 1700 yıldır kullandığı eski bir yakın döğüş formudur.

3 Jeet Kune Do Bu sanat Bruce Lee tarafından bilinen bazı savunma sanatlarının sentez ve modifiye edilerek birleşimtirilmiş halidir. 4 Systema Rus özel harekat birimi Spetsnaz in gelistirdigi butun eski rus dovus sanatlarinin kombinasyonu olan bir savunma stilidir. 5 Muay Thai 1300lü yıllarda Tayland'da ortaya çıktığı söylenmektedir. Yumruk, diz, dirsek ve tekmelerin kullanıldığı sert bir dövüş sanatıdır.

6 Pencak Silat Güney Filipinler ve Vietnam'da da kullanılmaktadır. Kısaca Silat olarak da bilinir.

7 Okichitaw: Kuzey Amerika-Kanada'da yaşayan Cree Kızılderililerinin geleneksel yerli savaş yöntemleri ve tekniklerine dayalı benzersiz, güçlü, pratik dövüş sanatıdır. 8 Taekwondo Çıplak el ve ayakla yapılan, Kore kökenli bir uzakdoğu savunma sanatıdır.

9 Eskrima Filipin kökenli bir dövüş sanatıdır. Genellikle sopalar kullanılır fakat gündelik hayatta yanımızda bulunabilecek en basit eşyalar bile bu spor ile ölümcül hale gelebilir. 10 Jailhouse Rock ABD hapishaneleri içinde geliştirilen farklı dövüş stillerini tanımlamak için kullanılan genel bir isimdir. Jhr ana felsefesi çevrenin sizin yararınıza kullanılmasıdır.

11 Vale tudo 20. yüzyılda Brezilya'da popüler olan bir dövüş sistemidir.

12 Ninjutsu Japoncada kelime anlamı gizemli sanattır. Ninjutsu, her ne kadar dövüş sporları arasında gösterilse de, aslında bir dövüş sporu değil; bir hayat öğretisidir. 13 Brazilya stili Jiu-jitsu Bir Japon dövüş sporu olan Jiu-jitsu'nun Güney Amerikalar tarafından değiştirilen halidir Bu melez spor da rakibi yerde etkisiz hale getirerek kilitlemeyi amaçlar.

14 Sambo Sambo kelimesi rusça "silahsız savunma" anlamına gelen kelimelerin baş harflerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. 15 Keysi Metodu Keysi, sokak kavgalarından türeyen aynı zamanda Batman filmlerinde ki Batman'in kullandığı dövüş tekniğidir. 16 Dambe Tarihsel olarak,Batı Afrika'da tarım köylerinde hasat festivallerinde,köy erkeklerinin savaşa hazır olması için bir yöntem olarak uygulanan dövüş biçimidir. 17 Kalaripayattu Geleneksel Hint Dövüş Sanatıdır. Amaç sadece kendini savunma ve saldırı değil aynı zamanda fiziksel egzersiz yoluyla zihin gücünü de artırmaktır.

18 Jiu jitsu Japonca'da yumuşaklık tekniği anlamına gelmektedir. Geleneksel Japon savaş sanatlarındandır.

19 Krav Maga İsrail askeri güçleri tarafından kullanılan savaş sanatları tekniğidir. Karateden grekoromene kadar birçok spordan etkilenmiştir.

20 Judo Japonya kaynaklı bir dövüş sanatı ve bir spor dalıdır. Judo, Jujutsu dan geliştirilmiştir. Kelime anlamı ise "nezaket yolu" dur. Bu sporda çeviklik büyük ölçüde bir etkendir. 21 Capoeira Brezilyalı kölelerin 16. yüzyılda ortaya çıkardıkları, savaş sanatı, spor ve müzik içeren bir savaş sanatıdır. Estetik görünümü ve katı formlara sahip olmayışı capoeirayı diğer savunma sanatlarından ayırır.

22 Boks, iki kişinin hakem gözetiminde karşılıklı yumruklaşarak her kafaya vurduklarında tek puan topladıkları spor müsabakasıdır.

23 Wing Chun Güney Çin kökenli bir dövüş sanatıdır. Wing Chun tamamen bir elle rakibin vuruşunu bloklayıp, diğeriyle rakibin göğüs kafesine vuruş yapmak esasına dayanır. 24 Aikido Eğer rakip saldırıya geçmişse, savunması eksik kalmış demektir" prensibine dayanmaktadır. 25 Kick Boks Kick Boks, yumruk, tekme, diz ve sınırlı sarılma uygulamalarının bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş eklektik bir dövüş sporudur.

26 Yağlı güreş Yağlı Güreş, geleneksel bir Türk sporudur. Güreşçiler vucutlarına yağ sürerek güreştikleri için bu şekilde adlandırılır. 27 Sumo Güreşi ; Japonya'da çok eski tarihe dayanan ve birçok adete ve töreye dayanan geleneksel bir güreş türüdür.

Kaynak: Youtube / Genel
title
Close