Haberler

Activision Blizzard'ın mobil oyunları PC ve konsolu geride bıraktı

Güncelleme:

Popüler video oyun geliştiricisi ve yayıncısı Activision Blizzard'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı Q2 2022 finansal raporunda mobil, PC ve konsol oyunlarının satış rakamlarını açıkladı. Şirketin mobil oyunları, PC ve konsol oyunlarının satışından daha fazla gelir elde etti.

oyunlarının elde ettiği gelir, PC ve konsol oyunlarının toplamından daha fazla olduğu açıklandı.

ÜÇ AYDA 831 MİLYON DOLAR GELİR ELDE ETTİ

Activision Blizzard şirketinin yayınladığı Q2 2022 finansal kazanç 30 Haziran itibariyle son üç ayın en çok satan oyun platformunun 831 milyon dolar ile mobil olduğu açıklandı. Şirketin mobil oyun gelirlerinin PC ve konsol oyunlarının toplamından daha fazla olduğu da bildirildi.

ACTIVISION BLIZZARD'IN OYUN GELİRLERİ AÇIKLANDI

Geçtiğimiz son üç ayda şirketin PC oyunları üzerinden 332 milyon dolar gelir elde ettiği bildirildi. Konsol oyunlarından ise 376 milyon dolar, mobil oyunlardan 831 milyon dolar ve diğer platformlardan ise 105 milyon dolarlık kazanç elde etti.

MOBİL OYUN GELİRLERİNDE ARTIŞ YAŞANDI

PC ve konsol oyunlarının gelirleri geçen yılın Haziran ayına göre neredeyse yarı yarıya düşüş yaşadı. Finansal raporda 30 Haziran 2021'in istatistiklerine yer veren Activision Blizzard, PC oyunlarının 628 milyon dolardan 332 milyon dolara, konsol oyunlarının ise 740 milyon dolardan 376 milyon dolara gerilediği açıklandı. Bir senelik süreçte artış yaşayan tek platform ise mobil oyunlar oldu. Mobil oyunlar 30 Haziran 2021 tarihinde 795 milyon dolar gelir elde ettiği bildirilirken 30 Haziran 2022 tarihinde ise 831 milyon dolara yükseldiği anlaşıldı.

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

Activision Blizzard World Of Warcraft Haberler

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Sürpriz görüşmenin perde arkası! Teklif bizzat Meral Akşener'den gitmiş

Sürpriz görüşmenin perde arkası! Teklif bizzat Meral Akşener'den gitmiş

'Karısını dövüyor' diye öldüresiye dayak yemişti: Şiddet uygulamadı, kimseye kocamı dövün demedim

"Karısını dövüyor" diye öldüresiye dayak yemişti: Şiddet uygulamadı, kimseye kocamı dövün demedim

Bakmadan Geçme

Meis Adası'na (Kastellorizo) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Meis Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kos Adası'na (İstanköy) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sakız Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sakız Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Marmaris'in en iyi plajları! Kızkumu Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Büyükada / Aya Nikola plajı nerede, nasıl gidilir? Marmaris'in en iyi plajları! Kleopatra Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Rodos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Rodos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Midilli Adası'na (Lesvos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Midilli Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Salih Tanrıkulu kimdir? Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu kaç yaşında, nereli? 7 HAZİRAN 2024 ANLIK ALTIN FİYATLARI! Bugün altın ne kadar, kaç TL? YKS öncesi ÖSYM uyardı! #128226 ÖSYM adaylara hangi uyarılarda bulundu? CUMA NAMAZI SAATİ İL İL 7 HAZİRAN | İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Cuma namazı kaçta okunuyor? Diyanet'in Cuma namazı vakitleri! BİM AKTÜEL KATALOĞU 7 HAZİRAN CUMA! BİM aktüel ürünler kataloğunda bugün neler satışa çıktı? Araç aksesuarları, bisiklet, tencere seti... TYT saat kaçta başlıyor? TYT saat kaçta başlayıp kaçta bitecek? CUMA MESAJLARI 7 HAZİRAN: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi?
Esenyurt'ta ilginç tartışma! Sokak ortasında boynuna kemer takıp kollarını ısırdı

Esenyurt'ta ilginç tartışma! Sokak ortasında boynuna kemer takıp kollarını ısırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title