Haberler

Decathlon, Gelen Tepkiler Üzerine Sporcu Başörtüsünün Fransa'da Satışını Durdurdu

Güncelleme:

Ünlü Fransız markası Decathlon, başörtülü sporcu kadınlar için ürettiği sporcu başörtüsünün Fransa'da satışını gelen tepkiler üzerine iptal etti.

Fransa'nın spor malzemeleri satan mağaza zinciri Decathlon'da satışa sunulan sporcu başörtüsü ürünü büyük bir tartışma konusu oldu. Fransız Decathlon mağazası Müslüman kadınlar için geliştirdiği, sporcu başörtüsünün satışını iptal etti. Fransız şirket sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ürünün Fransa'da satılmayacağını açıkladı.

VEKİLLER BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI

"Running Hijab" adı altında başörtüsü sporcular için üretilen ürünün satışa sunulması başta Türkiye ve Müslüman düşmanı Fransız milletvekili Valerie Boyer gibi çok sayıda önemli isimden tepki gördü. Ünlü Fransız spor mağazasını İslami modaya dönüşmekle suçlayan Fransız Milletvekili Valerie Boyer, kamusal alanda kadınlara uygulanan cinsel apartheid sürecini uzatmakla suçladığı ünlü markayı boykot edeceğini duyurdu.

Sosyalist Partisi grup Başkanı Valerie Ribault sosyal paylaşım sitesi üzerinde yaptığı açıklamada, Fransızları ünlü markaya boykot etmeye çağırırken, "Ayağa Kalk Fransa" lideri Nicolas Dupont-Aignan, televizyon kanalına yaptığı konuşmada, "İki kızım var ve kadınların toplumdaki yerinin Suudi Arabistan'daki gibi gerilediği bir ülkede yaşamalarını istemiyorum" ifadelerini kullandı.

"BAŞÖRTÜSÜNÜ DESTEKLEMEMESİNİ TERCİH EDERDİM"

Yaşanan tartışmalar arasında böyle bir ürünün satışa sunulmasının yasalara aykırı olmadığını açıklayan Fransa Sağlık Bakanı Agns Buzyn ise, "Bu ürün kadının paylaşmadığım bir vizyonudur. Bir Fransız markasının başörtüsünü desteklememesini tercih ederdim" dedi.

"TÜM KADINLARA ERİŞİLEBİLİR KILMAYA KENDİMİZİ ADADIK"

Sporcu başörtüsünün satışlarını hem mağazalardan hem de internet sitesinden kaldıran ünlü mağazanın basın Sözcüsü Xavier Rivoire, "Sporu dünyadaki tüm kadınlara erişilebilir kılmaya kendimizi adadık. Neredeyse toplumsal bir bağlılık, koşucuların koşmayı pratik etmesine izin veriyorsa, huzurla kabul ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Decathlon, Gelen Tepkiler Üzerine Sporcu Başörtüsünün Fransa'da Satışını Durdurdu
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milletvekili Fransa

İran, İsrail'e yönelik füze saldırısını başlattı

İran, İsrail'i füzelerle vuruyor

Eski Pentagon yetkilisi Rubin'den skandal sözler: Erdoğan artık yürüyen ölü

Nasrallah'ın ölümü üzerinden Erdoğan'a küstah sözler: Artık yürüyen ölü

İsrail devlet televizyonu duyurdu: Lübnan kara harekatı ne kadar sürecek?

Lübnan kara harekatı ne kadar sürecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek

"İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek"

İran SON DAKİKA! İran İsrail'e füze mi attı? Galatasaray - Rasta Vechta CANLI izleme linki var mı? Galatasaray – Rasta, hangi kanalda? Galatasaray - Rasta ne maçı, maç kaç kaç? Tepecik Spor Yeni Çanspor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Tepecik Spor Yeni Çanspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manisa 1965 Spor Kulübü Domaniçspor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Manisa 1965 Spor Kulübü Domaniçspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? 1966 Edremitspor Burhaniye Belediyespor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi 1966 Edremitspor Burhaniye Belediyespor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda Ezinespor Tki Tavşanlı Linyitspor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Ezinespor Tki Tavşanlı Linyitspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Didim Belediye Saygın Yapı Spor Sandıklıspor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Didim Belediye Saygın Yapı Spor Sandıklıspor maçı ne zaman, saat kaçta? Bucak Belediye Oğuzhanspor Yatağanspor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Bucak Belediye Oğuzhanspor Yatağanspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Çeşme Belediyespor İzmirspor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Çeşme Belediyespor İzmirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Eti Maden Eti Spor Kulübü Akhisarspor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Eti Maden Eti Spor Kulübü Akhisarspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fethiye İdman Yurdu İznikspor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Fethiye İdman Yurdu İznikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });