Haberler

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol: Elektrik ve doğalgaz faturaları düşecek

Güncelleme:

Dünyada doğalgaz ve petrole olan talebin azalması nedeniyle fiyatların düşük olduğunu ifade eden Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, "Yeni kontratlarla birlikte elektrik ve doğalgaz faturalarında da gerileme olacak" dedi.

Koronavirüs sebebiyle enerji sektörü de büyük bir şok yaşadı. Bu yıl dünya enerji kullanımı yüzde 5 düşse de, sektör, 2008 finansal krizinden yedi kat daha derin bir kriz gördü. Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, petrol fiyatlarının 50 dolar gibi düşük bir seviyede olduğuna işaret ederek, "Kısa süre içerisinde 70 dolara çıkabileceğini düşünmüyorum. Kullanılmayan bir petrol stoku var dünyada. Doğalgaz fiyatları da düşük seviyede. Doğalgaz ve petrole talep azlığı nedeniyle elektrik ve doğalgaz faturalarında düşüş beklenebilir" dedi.

"YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI ARTACAK"

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak'ın moderatörlüğünde düzenlenen online toplantıda konuşan Fatih Birol, "Birçok ülke iklim değişikliğini engellemek için emisyonları azaltma hedefleri koydu. Bu hedeflere ulaşmanın yolu, temiz enerji teknolojilerini daha fazla kullanmaktan geçiyor. ABD yeni yönetimle, kendi adına iklim değişikliğiyle mücadelede bazı taahhütlerde bulunacak ve dünya çapında bu konuda bir seferberlik ilan edecek. Yenilenebilir enerji yatırımları artacak. Enerji piyasasının yeni kralı güneş oldu. Petrolle çalışan araçlar azalacak" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol: Elektrik ve doğalgaz faturaları düşecekUluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol

KARBON VERGİSİ YOLDA

Türkiye gazetesinin haberine göre, Avrupa ve Amerika'nın çok yakında "karbon sınır vergisi" getireceğine işaret eden Fatih Birol, şu değerlendirmeyi yaptı: Bu ne demek? Diyelim Fransa, Çin'den bir mal alacak. Çin'de o ürün yapılırken, onun karbon ayak izinin ne olduğuna bakılacak. Ona göre eğer 10 liraysa, bunu cezalandırıp 12 liraya çıkartacak. Ve bu, Çin'in aleyhine olacak. Bu başka ülkelerde de böyle olacak. Şu anda AB, yakında da ABD bu konuyu gündeme getirecek. Bu konu, dünya ticaret tartışmalarının en önemli odaklarından biri olacak. Türkiye gibi ihracatının çok büyük bölümünü Avrupa ve Amerika'yla yapan bir ülke için mutlaka göz önüne alınması gereken bir konu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Fatih Birol Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 9 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır? YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor? Bugün sınav var mı? 9 Haziran bugün ne sınavı var? YKS sınavı iptal mi iddiaları doğru mu? AYT SORU DAĞILIMI 2024: AYT sınavında hangi derste, kaç soru bulunuyor? AYT sınavında soru dağılımı nasıldır? YKS sınavı saat kaçta bitecek? Bugün AYT sınavı saat kaçta, ne zaman bitecek 2024? AYT ve YDİL Sınavları Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor?
Rozetsiz ziyaret İYİ Parti'yi karıştırdı: Parti Akşener'i değil, Akşener partiyi bırakmış

Rozetsiz ziyaret İYİ Parti'yi karıştırdı: Parti Akşener'i değil, Akşener partiyi bırakmış

500

Yorumlar (18)

MST:

Bizde inandık. . . . Ulan gerçekten fiyatlar düşecek olsa bile, bu faturaları düzenleyenler ve ''arkasında olanlar'' karlarını arttırmak uğruna hiç bir şekilde o indirimi yansıtmazlar!

15
0
yanıtYanıtla
bursa:

dalga geçmeyin bari milletle

11
0
yanıtYanıtla
Ad:

Bizde düşmeyeceği kesin

9
0
yanıtYanıtla
POLAT:

Yeter kandırmayın milleti 250 TL elektrik faturasımı gelir bir eve haram zıkkım olsun

8
0
yanıtYanıtla
vanlı:

sizin hayatınız yalan be. . .

7
0
yanıtYanıtla
Hakan:

Türkiye''de artış olur. . . .

5
1
yanıtYanıtla
alis:

ne zaman düşecek petrol fiyatları 100 dolar civarından indi ama daha bize yansıyamadı gitti tam yansıdı derken petrol fiyatları tekrar yükselir bizde şans yok.

6
0
yanıtYanıtla
Doğrucu vatandaş:

Hahahaha hiç güleceğim yoktu... 1 kuruş iner bin kuruş biner. Bu ay aynı miktar harcadığımız halde fatura yüzde 30 fazla geldi. Bunu nasıl açıklayabiliriz!!! Adam bizle dalga geçiyor...

6
0
yanıtYanıtla
Salla:

%1 düşer 15 gün sonra %10 ve artar burası Türkiye unutmayın

5
0
yanıtYanıtla
Toplum Mühendisi:

Zam geliyor galiba

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title