Türkiye'de ilk kez İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü açılıyor
KTO Karatay Üniversitesi Katılım Bankacılığı alanında uzman yetiştirecek
Dünya finans sektörünün parlayan yıldızı Katılım Bankacılığı'nın kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak ve İslami finans ve katılım bankacılığı alanında ortaya çıkabilecek çok boyutlu problemlere çözüm üretebilmek amacıyla KTO Karatay Üniversitesi, yeni eğitim döneminde Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek İslam Ekonomisi ve Finans bölümünü açıyor.
KTO Karatay Üniversitesi yeni eğitim döneminde Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü'nü açıyor. İslam Ekonomisi Bölümü, ilk öğrencilerini 2016-2017 öğrenim döneminde alacak. Bölüm, katılım bankacılığı konusunda uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyor.
İslami finans ve katılım bankacılığında yeni boyutlar
KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, yeni açılan bölümün İslam Ekonomisi ve Finans alanında disiplinler arası bir lisans eğitimi vereceğini belirterek "Ulusal ve uluslararası çalışmalarda yer alabilecek yetişmiş insan potansiyelini oluşturmayı amaçlıyoruz. İslam ekonomisi, İslami finans ve katılım bankacılığı alanında ortaya çıkabilecek çok boyutlu problemlere çözüm üretebilecek ve yeni modeller oluşturabilecek uzmanlar yetiştireceğiz" diye konuştu. Bölümün akademik kadrosunda Prof. Dr. Hamdi Döndüren, Prof. Dr. Murat Çizakça ve Yrd. Doç. Dr. Fahrettin Yahşi gibi alanında uzman birçok isim bulunuyor.
180 milyarlık sektör
İslami Bankacılık dünya finans sektörünün de son yıllardaki parlayan yıldızı. Dünyanın en önemli denetim ve danışmanlık şirketlerinden Ernst&Young'ın İslami bankacılığın küresel ve bölgesel olarak büyüme performansını gösteren raporu bu gerçeği gözler önüne seriyor. Rapora göre 2019´da Türkiye´nin de içerisinde yer aldığı önde gelen 6 pazarda İslami banka aktiflerinin 1.8 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Türkiye´de İslami bankacılığın pazar payının şu anda yüzde 5,9 olduğunu belirten raporda bu oranın 2023´te yüzde 15´e çıkacağı ifade ediliyor. Bu da 180 milyar dolarlık sektör büyüklüğü anlamına geliyor. Ernst and Young'un raporu İslam Ekonomisi'nin parlak geleceğini anlatması açısından son derece önemli. Böylece İslam Ekonomisi ve Finans bölümünün önemi dünyaca ünlü danışmanlık şirketinin raporuyla daha da ortaya çıkıyor.