Haberler

Ticaret Bakanlığı, fiyatları düşürmek için tavuğa ihracat yasağı getiriyor

Güncelleme:

Son aylarda fiyatlarında artış görülen tavuk etiyle ilgili Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Buna göre bakanlık, fiyatları düşürmek için tavuğa ihracat yasağını da içinde barındıran bir düzenlemeyi yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.

Kırmızı etin ardından beyaz ette de görülen fahiş fiyat artışları sonrası Ticaret Bakanlığı tavuk ihracatına yasak getirmeyi de kapsayan tedbirlerle fiyatlarda dengeyi sağlamaya çalışacak.

KIRMIZI ET PAHALANINCA BEYAZ ETE TALEP ARTTI

Yüksek fiyatlarda seyreden kırmızı etin Ramazan ayı öncesinde tekrar artışa geçmesi sonrası beyaz ete yönelen vatandaşlar tavuk etinde de fahiş zamlarla karşılaştı. Ortaya çıkan durum, beyaz ete ulaşmayı zorlaştırırken vatandaşlar da fiyatların daha makul bir seviyeye inmesi için çözüm beklentisine girdi.

İHRACAT YASAĞIYLA FİYATLAR DENGELENECEK

CNN Türk TV'nin aktardığına göre Ticaret Bakanlığı, beyaz etteki fahiş fiyat sorununu çözmek için tavuk ihracatına yasak getirmeye hazırlanıyor. Yasakla yurt dışına ihraç edilen tavuk, iç piyasaya yönlendirilecek ve böylece fiyat artışı engellenecek.

BAKAN BOLAT: FIRSATÇILARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, piyasadaki fiyat artışlarıyla ilgili son açıklamasında "Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı şekilde bir çalışma içinde yola devam edeceğiz." demişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı İhracat Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (60)

Sefa Altun:

YA BU PİYASA DA BİR TEK TAVUK MU VAR, HERŞEY ALMİS BASİNİ GİTMİS,OZAMAN TUM İHTACAATİ YASAKLAYİN,

514
110
yanıtYanıtla
Yasin ATEŞ:

Haklısın ama en azından küçük bi başlangıç olur inşallah

yanıt364
yanıt26
Vatan Daş:

İhracat yasağının yanında denetlemede getirse de ne yediğimizi bilsek. Ecza deposu gibi tavuk ve yumurtalar.

310
4
yanıtYanıtla
Sıradan vatandas:

Yasaklayın yasaklayın iyi olur üretici zarar eder üretmek den vazgeçer dolarla dışardan ihracat yaparız çok güzel fikir

62
201
yanıtYanıtla
Mustafa Pehlivan:

Siradan varandas sen tavuk ihracatcisin herhalde tavuklar disari gitmesin benim ulkemin insanlari yesin bol olsun tavuk senin isine gelmedi herhslde dimi vatandasimin tqvuk yemesi

yanıt119
yanıt17
Sıradan vatandas:

Mustafa Pehlivan ben kedi tavugumu kendim yetiştiriyorum bir tavuk kaç günde yetişir iyi bilir kaç kilogram yem yer iyi bilirim ihracatı yasaklayan kadar üretim maliyetini düşürselerya daha önce kırmızı etide yasakladirlar ne oldu millet üretmek den vazgecdi şimdi dolarla yurt dışından ihracat yapılıyor aynısı olur sana tavsiyem bura boş boş yazana kadar Google iyi bir amaçla kullan bak bakayım tavuk kaç günde yetişir kaç kilogram yem yer maliyeti nedir ne değildir üretici sizin hambalimiz deği.

yanıt39
yanıt52
T.C. GÖKBÖRÜ:

Mantıklı

yanıt16
yanıt11
GÖKHAN UZUNALİ :

Ekonomi yönetimine bak ! Neyin haberi çıkıyorsa sadece onun için önlem alınıyor...

110
14
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Bu günlük bir şey değil ki? Geçmişte ticaretle ilgili kanunları kim hazırladıysa ? şimdi hükümet açıkları kapatacam diye kanunları çıkaracak derken diğer taraftan muhalefet köstek olacam diye uğraşıyor

yanıt9
yanıt26
Hicabi Özbek:

Ayşegül hanım 10 tlkil tavuga 100 tl mi vreelim anladik senin tuzun kuru ama bir evde tek calisan bir kisiyim 3 çocuk var zamanında 3 çocuk 3 çocuk diye diye şarkı söylüyorlardı vallahi billahi geçim.derdinden çocuklara bir şey alamiyoruz

91
5
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title