Haberler

Bakan Şimşek, piyasaların faiz kararını yetersiz bulmasına ilişkin konuştu: Bu bir süreçtir, kademeli olarak yöneteceğiz

Güncelleme:

Merkez Bankası 27 ay sonra bir ilke imza atarak politika faizini yüzde 15 seviyesine yükseltirken, atılan adım piyasalar tarafından yetersiz bulunmuştu. Kamuoyundaki eleştirilere yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Merkez Bankasının dünkü açıklamasında belirtildiği gibi bu bir süreçtir. Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir" ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şimşek, piyasalar tarafından yetersiz bulunan Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararına ilişkin "Bu bir süreçtir. Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir" açıklamasını yaptı.

"BU HEDEFLERE ULAŞMAKTA KARARLIYIZ"

Şimşek, yaptığı değerlendirmede, "Ekonomi politikalarımız kısa vadede fiyat istikrarını ve finansal istikrarı hedeflemektedir. Bu hedeflere ulaşmada kararlıyız. Merkez Bankasının dünkü açıklamasında belirtildiği gibi bu bir süreçtir. Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir" ifadesini kullandı.

YABANCI BANKALARIN BEKLENTİSİNİN EPEY ALTINDA KALDI

Merkez Bankası'nın haziran ayı politika faizini yüzde 15 seviyesine çıkarması, yüzde 40'a kadar beklenti içinde olan yabancı bankaları da hayal kırıklığına uğrattı.

"ÇOĞU EKONOMİSTİN BEKLEDİĞİNDEN CİDDİ ÖLÇÜDE DÜŞÜK"

Bloomberg'ün haberinde, politika faizinin yüzde 8.5'tan yüzde 15'e yükseltilmesinin "öngörülerin altında kaldığını" ancak aşamalı artış sözü verildiği belirtildi. Bloomberg, "Politika yapıcılar aşırı ucuz para döneminden aşamalı dönüşüm yaşanacağını söyledikleri bir döneme geçerken, Merkez Bankası çoğu ekonomistin beklediğinden ciddi ölçüde düşük bir artış yaptı" ifadelerini kullandı.

THE ECONOMIST MUHABİRİ: BEKLENTİLERİN EPEY ALTINDA

The Economist dergisinin Türkiye muhabiri Piotr Zalewski, "Türkiye Merkez Bankası faiz oranlarını yüzde 6.5 oranında artırdı; bu, beklentilerin epey altında. TL, dolar karşısında 23.67'ye düştü; bu yeni bir dip" yorumunu yaptı.

DOLAR ZİRVE YAPTI

Faiz artışının beklenilenden düşük olması döviz kurlarının da ateşini yükseltirken, dolar/TL gece saatlerinde 25,48 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırdı. Doları euro takip ederken, döviz kurundaki artış gram altının 1.567 TL'ye kadar yükselerek yeni tarihi zirvesine ulaşmasını sağladı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Mehmet Şimşek Maliye Ekonomi Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Mourinho, transferde büyük oynadı: Fenerbahçe'ye geliyorsun Bellingham

Mourinho, transferde büyük oynadı: Fenerbahçe'ye geliyorsun Bellingham

İstanbul'da çöken binanın sahibinden sonra işletme sahibi de gözaltına alındı

İstanbul'da çöken binanın sahibinden sonra işletme sahibi de gözaltına alındı

500

Yorumlar (33)

Gökhan Akgül:

MİLLETİN CEBİNDE EVİNDE OCAĞINDA YANGIN VAR, DAHA VERMİŞ OLDUĞUNUZ ASGARİ ÜCRET 1 BUÇUK AY SONRA GEÇEÇEK ELİMİZE LAKİN ESKİ MAAŞIN ALIM GÜCÜNÜ ARAYACAĞIZ. İŞVERENDE SIKINTI YOK ÇÜNKÜ SATTIĞI MAL VE HİZMETE YANSITIYOR GELEN ZAMMI LAKİN ÇALIŞANLARIN YANSITACAĞI BİR DURUM YOK....VİCDAN VİCDAN VİCDAN DİYORUM.

190
21
yanıtYanıtla
Revolver:

piyasalar yangın yeri.. yaktınız ekonomiyi

184
13
yanıtYanıtla
Temel Temel:

esas yangın Bayram sonrası. Pazarda kıvırcık 30 TL et süt yağ pirinç VS VS Tüm Temel gıda 4 günde yine uçtu, maaşlara zamda yapmayın piyasada dursun. ekonomiyi yap boz tahtasına çevirdiniz. bırakın vatandaş idare etsin yemin ederim bundan iyi olur.

165
18
yanıtYanıtla
Dengiz Elm:

21 senedir yürütemediğiniz süreci şimdi mi yürüteceksiz?

122
41
yanıtYanıtla
Bekir BERKER:

Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve şayet müminlerseniz faizi terk edin. (2/Bakara 278)

96
36
yanıtYanıtla
Anonim:

Yine siyasi bir olaya dini alet etmiş bir şahıs...

yanıt26
yanıt9
Mm Tk:

Yüzde 150 enflasyonun olduğu yerde yüzde 15 ile neyin faizinden bahsediyorsun.enflasyona göre ekside şuan.

yanıt23
yanıt0
Orcun Yazicioglu:

yanardöner hükümet hani inat ediyordunuz 0 faiz politikası şimdi çark ettiler kademeli arttıracağız diyor ülkeyi deneme tahtasına çevirdiniz. akpye oy verenler bundan da sorumludur şimdi.

112
15
yanıtYanıtla
Uaeee IA:

Deneme tahtasıymış! bu bir politika. Bir şeylerin düzelmesi için çabalayan insanları kötülemeyi bırakın da muhalefete bakın bir.

yanıt5
yanıt42
Erkan Can :

politikasını sevdiklerim bütün dünya konya ya giderken bizi anyaya götürdüler, şimdi vah tüh deyip konya ya dönüş yapıyorlar. dönsünler dönmesine de bunca kulun hakkına girdiler diyesim geliyor. bunca kul bundan memnun babane diyip geçiyorum

yanıt18
yanıt5
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title